Bejárati ajtó Saga I.

2009. április 19. vasárnap
Igen mozgalmas – vagyis inkább élménydús – hétvégém volt, csupa szeretem-dolog történt velem. :-)
Először is szombaton elmentem Kecskemétre a régiós varrásra. Ezernyi ismerős, ezen kívül sikerült arcokat is párosítanom néhány virtuális ismerőshöz, többek között KicsiKatóhoz is, s ennek külön örülök.
Talán mondanom sem kell, egy centi cérna nem sok, de annyit sem varrtam el, helyette állandó zsizsegés stb. :-) A kiállítás csodálatos volt, a szervezés is, a kecskeméti lányok igazán kitettek magukért. Köszönet nekik még egyszer!
Azonban a legnagyobb élmény számomra az volt, hogy végre valahára megismerkedhettem szülővárosom, Zenta foltvarróival.

Még a múlt héten “szétrobbantottuk” a régi sziklakertet, az a nyomorult tarack szinte teljesen teret hódított magának, úgyhogy újraépítettük. Beszereztünk hozzá még jó néhány új növényt, ma délután lett teljesen kész, azonban fotó még nem készült róla.

Ellenben van egész sorozatom a címben is szereplő bejárati ajtóról, melynek üvegét már vagy két éve tervezem megfesteni. Hááát, most érett meg rá az idő, neki is estem mint bolond tehén a fiának. :-)

Először is, nagyjából megrajzoltam a mintát, ráragasztottam az üveg hátoldalára és elkezdtem kontúrozni.

“Röpke” 3 óra hossza alatt el is készültem a körvonalakkal, kezdődhetett maga a festés.

Mintegy negyed órával ezelőtt hagytam abba, eddig jutottam. Holnap gálya után folytatom, majd mutatom meddig jutottam.
Share on Facebook

10 Comments

 • Bea szerint:

  Hááát…szóhoz sem jutok. Ez csodaszép lesz!!

 • katafolt szerint:

  Ennyi minden egy postban :-) Örülök veled/neked !

 • Jutus szerint:

  Hát ez gyönyörű szép!Fantasztikus vagy!!!:))

 • Elizaniko szerint:

  Hát ez királyságos lesz !!!

 • mammka szerint:

  Azt a mindenit,de csodálatos lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!br /Hobbyboltos üvegfestékkel fested,vagy valami profibbal?

 • Abile szerint:

  Jóságos gyapjúzokni!! Ez aztán gyönyörű… mennyi üvegfestéket vettél hozzá?? :o ))

 • Csilla szerint:

  Erről az ajtóüvegről csak szuperlativiszokban lehet beszélni, teljesen el vagyok tőle ájulva. MESESZÉP

 • Laurendilla szerint:

  wooooowwwww!!!! Ezt nevezem, arra gondoltam, majd ha nagyon ráérsz és újra belekezdenél, akkor megvalósíthatod nálam is :) ))) persze csilió pénzt fizetek érte :D br /Szépségességes, gratula!

 • KicsiKató szerint:

  Részemről az öröm:)br /br /És milyen érdekes, pont ma este, ahogy sétáltam hazafelé, rácsodálkoztam egy bejárati ajtó feletti kisablakra az egyik háznál, ami szerény tippem szerint ólomüveg. Na ma megfogadtam, hogy ha lesz saját ejárati ajtóm, nekem is kell ilyesmi, erre jössz te…:)) Addigra a tied már megszokod, én meg majd jóóóóól lekoppintom az ötleted és KicsiKatósan megvalósítom, ha szabad:)) Ja és persze varrok hozzá egy ólomüveg faliképet is, abba is szerelmetes vagyok…:)br /br /A festékmennyiség az én oldalamat is fúrja…

 • Cicvarek szerint:

  Köszönöm a sok biztatást, egyelőre meg is van a lendület, haladgatok – igaz, muszáj is, mert alig lehet megmozdulni a konyhában. :-) br /br /Bmammka!/B Oldószeres Vitrail festékkel pamacsolok, a Lefrancamp;Bourgeois márkája.br /br /BAbila, KicsiKató!/B Minden színből 1-1 üveggel vettem, de szerintem még fél üveggel sem fog elfogyni színenként, nagyon kiadós festék, jól terül stb. Amin meglepődtem az az, hogy nem fogyott el egy egész tubus kontúrfesték sem.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Previous Post
«