Újabb havas festés

2009. február 22. vasárnap

A tegnapi elhatározásomat tett követte, ma ebéd után nekifogtam újra.
Mr. Cic volt olyan aranyos és hozott nekem egy lavórnyi havat az udvarról, így teljesen belefeledkezhettem a pamacsolásba. :-)

Még nem olvadt el a hó az anyagok tetején, így az eredményről csak később eshet szó és csak az oldalam lyukadt ki addig, azonban már most tudok írni egy-két érdekes tapasztalatot:
- most nem por formájában használtam a Prociont, hanem feloldottam, és injekciós tűvel spriccelgettem a hóréteg tetejére
- egy kis idő múlva észrevehető volt, hogy a színes folyadék a hó mélyebb rétegeibe vándorolt, “fakult” a teteje rendesen. Utána az is érdekes jelenség volt, hogy nagyjából tudtam, hogy melyik edényben milyen színeket kevertem össze, de a hó mondjuk csak egyetlen (vagy kettő) színben pompázott, ami mondjuk épp az egyik alkotóelem. Gondolom az lehet a(z egyik) magyarázata, hogy nem egyformán erősek a színek, ahogy azt Ildi is nagyon jól elmondta, hogy vannak színek, amelyek jobban fognak, vagy tovább kell mosni őket mert “ragaszkodóbbak” és tovább kell lötybölni is az anyagot, meg feloldásnál kevesebb kell belőlük.
- egy másik érdekesség, hogy sokkal lassabban olvad a hóréteg, mint amikor csak port szórtam a tetejére – feltételezem azért, mert amikor a folyadékkal érintkezik, ott nagyobb kristályokká áll össze és az már jobban ellenáll a hőmérsékletnek
- a bal alsó képrészleten látszik, hogy mostanra olyan lett minden, mint a színes jégkása a strandon. :-)

Már nagyon kíváncsi vagyok, de szerintem leghamarabb is késő este lesz, mire eredményt prezentálhatok, addig is álljék itt egy egyveleg az előkészületekről és a részeredményekről.
Ja, a színes jégkásák alatti két edény az a maradék festékek összeöntéséből keletkezett, két-két anyagdarab hanyagul belehajítva. ;-)

Share on Facebook

2 Comments

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Previous Post
«