Nyavalya+egyebek

2008. december 30. kedd

Valami fentebb említett förmedvény elkapott, a fejem mint egy vízilóé, a szemeim majdnem kiugranak a helyükről. :-( Na mindegy, innen szép nyerni! ;-)
Így utólag már azt hiszem hiába lehetne kívánni kellemes ünnepeket meg hasonlókat azoknak akik engem olvasnak, de remélem mindenkinek jutott olyan, amilyet szeretett volna. Nekem ez nem egészen jött össze, de lehetett rá számítani, ha már az egész évi ámokfutás után nem voltam hajlandó semerre se menni itthonról… Viszont elmondhatom, hogy egy hete akkor kelünk és fekszünk, akkor eszünk-iszunk, amikor jól esik, és ez minden negatívumot feledtet.
A karácsonyfa idén minimalista és naturalista volt, csak és kizárólag szalmadíszek.Alatta volt többek között ”A horgolás bibliája” c. könyv, mert valahogy ez a kézimunka elkerült az évek során és elhatároztam, hogy ha belepusztulok is, akkor is megtanulok horgolni! :-D
Egyelőre még a varrogatás nem jött össze, egyedül hajtogatott papírzsebkendő-tartókat eszkábáltam egy nagyobb társasági vacsora alkalmából pár hölgyemény részére, viszont kötöttem, mégpedig ezt:
Ha első ránézésre nem lehetne kivenni, hogy mi ez az amorf valami, akkor megmutatom használat közben is. :-)
Tulajdonképp nem más, mint egy ujj nélküli kesztyű, azaz szimpla kézmelegítő. Szintén öt tűvel kötve, mint a zokni.
A fonal abból a ‘kontingensből’ származik, amit akkor vettem az Ald*ban, amikor a zokni-alapanyagot is. Mivel 75%-a gyapjú, igen csak jól melegít. Maradt még jócskán fonalam, úgyhogy azt hiszem nekiesek egy sálnak is, csak egyszerű mackókötéssel.
S akkor még össze kell állítanom a tennivalók-listát, amit már csak azért is közre kell adnom, hogy legyen majd aki számon kéri rajtam és ne tudjam elsumákolni a dolgot. ;-)

Share on Facebook

12 Comments

 • Abile szerint:

  Annyira jók a színek ezen a kesztyűn!!BR/Mielőbbi gyógyulást kívánok Neked!

 • Elizaniko szerint:

  Akkor sorstársak vagyunk, engem is utolért valami kórság. Alig látok ki a fejemből. Ráadásul még melóznom is kell.BR/Na jó , nem nyavalygok. Ha hazamentem innen iszok egy kis forralt bort. Pezsgő helyett is azt fogok inni.BR/BR/Igyál Te is azt, hátha jót tesz.BR/BR/BÚÉK !

 • Cicvarek szerint:

  Nagyon sok mindenkitől hallom ezt a kórságot. :-( BR/Szorgalmasan váltogatom a mézes pálinkát a forralt borral, úgyhogy remélem beválnak gyógyszernek is. ;-) )

 • katafolt szerint:

  Csodás ez a fa,én már egy évtizede hajtogatom,hogy kicsi,sűrű fát szeretnék,az idén majdem olyan is lett,de a tietek még jobb !BR/Gyógyulj hamar,Anikó,te is :-)

 • Julcsi szerint:

  De jó, hogy időnként jelentkezel! Bár az nem, hogy ilyen kórsággal:-(BR/Jobbulást Neked!BR/És boldog, nyugodalmas új évet!

 • F.Gina szerint:

  Gyógyulj meg mihamarabb, látom, jó gyógymódot találtál !BR/Nagyon klassz a kézmelegítőd :) ))BR/Békés, foltos, kötős új évet Neked !

 • zazálea szerint:

  Hát ez annyira kedves és annyira meleg, innen látom… Gyógyulgass, nem is tudom, ilyenkor mi a jó, az, hogy éppen otthon kap el a nyavalya (nem kell még dolgozni is), vagy ez éppen bajnak számít?….BR/Pihenj, aludj…köss. :o ))))BR/Legyen szép új esztendőd!

 • Violini szerint:

  Én egyből láttam, mi az. Mikor,mire használod? nekem az a bajom vele (volt ilyenem),hogy az ujjaim lefagynak. Szerintem az fázik először és legjobban az ember kezén.Vagy csak nekem?

 • Cicvarek szerint:

  Hogy mire használom? Hát kézmelegítésre. ;-) Nekem elég, ha nem fázik a kézfejem, már félig nyert ügyem van. No meg nem antarktiszi sétára készülök, így úgy vélem, olykor ennek a melege is elég lesz.

 • Violini szerint:

  De jó neked! Nekem ugyan nagyon tetszenek ezek az ujj nélküli cuccok, de számomra használhatatlanok :-(

 • Elizaniko szerint:

  Megfertőztetek !!!!! Én is előkotortam a kötőtűimet, és kötöm a kézmelegítőket.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Previous Post
«
Next Post
»