Az ima ereje

2008. december 6. szombat

Nyílt egy új könyvesbolt a gályahely szomszédságában, tegnap bementem. Az egyik polcon megláttam a címben is említett könyvet, levettem a polcról és találomra kinyitottam. Mint azt pár beírással ezelőtt említettem, nem vagyok bigott hívő de hiszem, hogy van egy felsőbb akarat. Hogy miért írom mindezt? A 114. oldalon nyílt ki, az ima címe: Áldd meg a rendetlenséget.
Engedelmetekkel bemásolom, majd írok még pár gondolatot…

Szalad a ház, Uram, és emiatt
a kedvem is csapong. Megkaptam
az üzenetedet, amelyben az állt,
akár az írás a szívem falán:
Bölcsebb dolog az első hóvirág
után kutatni tavasszal, mint
a zokni elveszett párja után
a szennyes között; jobb halomba
söpörni a leveleket, és beleugrani,
mint a sarokban búslakodni:
jobb a gyermek ajkáról pitypang-
ernyőként szálló kacagást
kergetni, mint a pormacskákat
az ágy alatt. Áldd meg, Uram,
ezt a csodálatos rendetlenséget,
és küldj ki a kertbe, játszani.
Hiszem, hogy nem véletlen, hogy pont itt nyílt ki, pont most.
A legnagyobb bajom az adventi időszakkal és a karácsonnyal, hogy sokaknak messze nem arról szól amiről tényleg szólnia “kellene”, hanem a kapkodásról, zűrzavarról, rohanásról, pénzköltésről… MrCic az előbb jött be a garázsból és mondta, hogy a rádióban is arról témáznak, hogy zaklatottak az emberek, egymást tapossák a bevásárlóközpontokban…
Jónak találtatott a tavalyi adventi koszorú, még gyertyát is találtam elraktározva, idén is csak jelzés-értékű ajándékot kap mindenki az ismerősi/rokoni körben, s bár lenni mit itthon tevékenykedni (kivételesen ezen a hétvégén nem dolgozom), most igenis kezembe veszem az öt kötőtűt és folytatom a zoknim kötését…
Annyi gondolat kavarog a fejemben, de nem is igazán tudom megfogalmazni mindegyiket, de aki érteni akarja, hogy mit szerettem volna mondani a beírásommal, így is érteni fogja. :-)
Share on Facebook

10 Comments

 • dixike12 szerint:

  Igen én értem, és biztosan többen is, csak kötögess, és ne feledd, hogy nemsokára Irán.

 • zazálea szerint:

  Cicvarek, eddig is olvastalak, de most szeretnélek felvenni a listámba, lehet? :)

 • mammka szerint:

  Cic! KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!!BR/Megveszem ezt a könyvet,ez nekem szól.:)))ÉS:felolvasok belőle mrSzabónak.:)

 • Julcsi szerint:

  Ámen!BR/BR/Lehet, hogy megveszem egy ismerősömnek a könyvet, akinek 3 folyton dicsekvő, nagyobbat mondó gyermeke van, viszont mindig tisztaság, élére vasalt ruha, nagyságsorrendbe rakott könyv veszi őket körül. Emellett semmi szórakozás, sem férjestől, sem egyedül, sem barátokkal. Ja, azok nincsenek is… Volna mit tanulnia belőle:-(BR/BR/Annyira jó, hogy leírtad!!!

 • panyizsuzsi szerint:

  Köszi ezt a posztot! Tényleg tanulni kell belőle! Nekem remek napom volt a héten a gyerekekkel és a családdal, bár mindenkinek lenne ilyen. Ja, és a férjemnek is tanulnia kell ebből!

 • Violini szerint:

  Van,aki el tudja viselni maga körül a rendetlenséget,van,aki nem.Anyám nem viseli el, férjem világbajnok benne :-) , én meg néha jól, néha rosszul.Ezzel nincs mit tenni.De remek a szöveg üzenete,köszi!

 • Abile szerint:

  Köszönjük az idézetet. Nem is jöhetett volna jobbkor! :o )

 • Elizaniko szerint:

  A csodálatos rendetlenség nálam nagyszerűen virágzik ebben a pillanatban. Nem vagyok tőle depis, de azért összébb cuccolok. BR/Próbálok nyugisan készülni a karácsonyra. Nem könnyű, mindig vannak zavaró tényezők. ( Akik másként gondolkoznak. ) BR/BR/Megmutatod a zoknidat???

 • Csilla böködéje szerint:

  Talán először járok Nálad, de biztosan nem utoljára. Az imát köszönöm.BR/szombaton a rendetlenség tetején ültünk három kamasz gyerekünkkel és beszélgettünk. Eleinte a szemem sarkából nézegettem mit kellene most éppen csinálnom, aztán rájöttem: Beszélgetni a gyerekeimmel. Arra emlékezni fognak.

 • kastanie szerint:

  De jó, hogy idekeveredtem! Ezt nagyon jól esett olvasni!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>