Élek!!! :-)

2011. augusztus 20. szombat

S talán nem túl nagyképűség azt mondani, hogy virulok is. :-) Hogy miért is? Mert csupa jó dolgok történnek velem mostanában, pontosabban olyan események melyekre már régóta vártam/készültem, no meg nem utolsó sorban örömet is okoznak. :-)

Vegyük szépen sorba őket, egyelőre dióhéjban (lesznek, melyeket részletesebben is kifejtek majd későbbi bejegyzésekben, mert megérdemlik…). :-)

Soooook-sok évi tervezgetés és álmodozás után végre elkészült a filagóriánk, melyről csak ódákat tudok zengeni, ez mindenképp érdemel külön irományt, érdeklődés felkeltésre álljon itt egy kép róla:

Már önmagában az is egy élmény, hogy kint a kertben netezek, ott pötyögöm eme sorokat, miközben fő az ebéd. Arról már nem is szólva, hogy háztáji “varrjunk a szabadban” akció is indítható. ;-)

Túl vagyunk egy kamra- és egy konyhafestésen, melynél előbbi a “nagyonkellettmár” kategória, utóbbi pedig szívemnek és szememnek kedves külsőt kapott, elsősorban a falszín miatt. Az elsőre belépők 90%-ának első reakciója a “huhhhh”, de miután eltöltenek pár percnél többet, egyre inkább áttérnek a “hűűdejólettígy” jelzőre. Bár többek szemében láttam már a székely bácsi vs. zsiráf interakciót is, miszerint “szép-szép, de otthonra azért nem kéne”… :-D Bár meggyőződésem, hogy sok ember boldogabb lenne, ha mernének élénk színeket használni, de hát ízlésről nem lehet és nem is szabad vitázni! :-) Egyébként ilyen lett:

A kamrafestésre egyébként a karcagi-, míg a konyhafestésre a ménfőcsanaki foltvarró tábor előtt került sor. A két táborról külön-külön is írok majd, majd mindkettő annyi élményanyaggal szolgált, hogy muszáj megosztanom őket.  :-)

S közben zajlik nagyban a befőzés, csupa öröm benézni a spájzba, ahogy telnek a polcok – nekünk nagyon jól esik télen az önhatalmúlag eltett zöldséget/gyümölcsöt levenni a kamrapolcról, még ha ilyenkor a fenébe is kívánom az állandó tűzhely mellett állást meg bezsebelni ilyen-olyan dicsérő szavakat a zakuszka, ecetes ringló, Fakanál-féle spagettiszósz, áfonyadzsem stb. kapcsán. :-)

Share on Facebook

2 Comments

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Previous Post
«