Digitális palatábla :-)

2014. február 2. vasárnap

Kezdődött a dolog azzal, hogy lett nekem egy ilyen “palatáblám”, amit a köznyelv tablet néven ismer. Természetesen lehet venni hozzá saját tokot is, de nehogymár! :-) Persze egy jó rendszergazda-feleség tudja (khmm, megtanították neki!), hogy az összes kütyüvel úgy kell bánni mint a hímes tojással, mert ugye bármi történik, “sose a gép a hülye!”* Ergo nem rakható ez bármilyen himi-humi tokba, annak olyan védelem kell, hogy se nyomás, se karcolódás, de még egy rossz pillantás se érhesse. :-)

Elkezdtem bogarászni a neten, és ráakadtam erre az oldalra, benne egy pont olyan tokkal, amit képzeletben megálmodtam, így a további kreativitásom kimerült abban, hogy átalakítottam a magam elképzelése szerint.
A méreteken túl az alábbi módosításokat végeztem el:

  • szürkelemezből készítettem, amit még pluszban merevítettem egy réteg névjegykártya-kartonnal, melyeket Vliesofix-szel vasaltam egymáshoz
  • géppel varrtam és nem a rövid oldalán hagytam nyitva, hanem az alsó hosszún olyan méretben, hogy a széles karton pont beférjen rajta és szélességben pont úgy essen, hogy amikor becsúsztatom az utolsót, az már a helyére kerüljön
  • először az egyik végébe szuszakoltam be a kartont, majd a cippzárvarró-talp segítségével szorosan mellette végigvarrtam, majd következett az egyik kis keskeny oldalfal, melyet szintén egy levarrás követett; ugyanezt a mozdulatsort elvégeztem a másik oldalon is, majd a végén helyére tettem az utolsó kartont és kézzel bevarrtam a nyílást (itt egy kicsit fejlesztettem nem éppen szalonképes szókincsemet, mert hiányzott a 3. kezem, amikor is egyszerre kellett volna feszíteni az anyagot, helyére hajtani a vásznat és ott tartani, közben pedig varrni)
  • maga a vászonanyag pedig angol turkálós sötétítőfüggöny – őszintén bevallva eredetileg arra gondoltam, hogy az újságpapír-mintás anyagból csinálom, aztán nagyon gyorsan lebeszéltem magam, ugyanis annak a fehér része szerintem egy szempillantás alatt elkoszolódna (de még az is lehet, hogy majd készül egy olyan változat is, mert így, hogy ezzel kész lettem már látom, hogy mit lehetne/kellene másképp)

tablet1

*Már a kollégák is fejből nyomják, MrCic ezzel nyit be hozzájuk az irodába, ha valami (sz)ámítástechnikai gondjuk akad. ;-)

Share on Facebook

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>