Varrósarok-evolúció

2014. január 25. szombat

A varrósarkom kialakításának történetét dióhéjban már megírtam több, mint öt évvel ezelőtt. Azóta már kellőképp kinőttem és igen, még mindig ez a hálónk is, a hitvesi ágy (még) nem került kitoloncolásra. ;-)
Azonban a kezdeti “belakás” után már a földön is dobozok, kosarak és ‘anyaghalmok-csak úgy’ sorakoztak, a 60×90 cm-es vágólapot csak a konyhában tudtam használni, szóval kezdett egyre szűkösebbé válni a rendelkezésemre álló hely. Tudom, másnak ennek a töredéke sem jut de nézhetjük úgy is, hogy nekem meg az nincs, ami sokaknak megadatik.

Több napos együttes tervezés* után megszülettek a tervek+tervrajzok, aztán pontos adatokkal irány a szaküzlet, ahol másnapra levágták a bútorlapokat a kért méretre, majd MrCic fülének az hathatós rágása után :-) még aznap elkezdődött a gyakorlati kivitelezés (gyk. bútorzatkészítés).  A képekre kattintva egy galéria nyílik prezentálva, hogy hogyan is fejlődött/bővült a varrósarok az évek során és most:

Eredeti állapot, még 2005-bőlAz új elem (fiókos szekrényke) érkezése indokolta az asztal átfordításátAsztalcsere után...Egy ritkán használt TV és a felette álló kihasználatlan tér......miközben a földön csak gyűlt a rengeteg rongy+miazmásA TV fölötti tér, immárom bepolcozvaAz új munkafelület, alatta a kis polccal, mely rengeteg dobozt és egyebet elnyelElőző enyhén hátulnézetbőlTV feletti polc (majdnem) telepakolva

Amitől igazán el vagyok püffenve, az a 170×65 cm-es asztal, amelyen kényelmesen elfér a fent említett nagy vágólap, meg a varrógép, nagyobb munkával is kényelmesen lehet rajta forgolódni. A saját készítésű bútoroknak megvan az a nagy előnyük, hogy személyre szabhatók, így ezen asztal magassága 80 cm+a dupla bútorlap** vastagsága. Ez nekem azért jó különösen, mert gyakorlatilag teljesen egyenes derékkal ülve tudok varrni, illetve a szabás is sokkal kényelmesebb, nem kell előre dőlnöm, ezáltal csökkenteni tudom a nem kedvező kényszer-testtartást. Van hely arra is, hogy ha akarom, akkor odavihetem a laptopot, vagy kinyithatom a kis ikeás vasalódeszkát és pár pici darab miatt nem kell a nagy vasalódeszkához rohannom.

Most elégedett hátradőlés és örülés van. :-)

* Ez a gyakorlatban úgy festett, hogy soroltam az ötleteimet, MrCic meg a megvalósító oldaláról nézve rángatott vissza a rideg valóságba és a realitások kemény talajára. :-)
** Két darab normál bútorlap van összecsavarozva és úgy élfóliázva (ezt még a szaküzletben megcsinálták), így az eredmény egy igen masszív asztal, ami ráadásul még rögzítve is van a falhoz.

Share on Facebook

1 Comment

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>