Élek ám, még ha nincs is sok jele :-)

2013. november 11. hétfő

Nagyon rég nem jelentkeztem érdemben, de erre elég nyomós okom volt. Kicsivel több mint egy éve gyűjtögető életmódom eredményeképp sikerült szert tennem egy nagyon pofás kiszakadt gerincsérvre*, így aztán el is voltam tiltva a varrógép melletti ücsörgéstől. :-( Nem mintha nem állna fenn továbbra is az említett “bulifaktor”, de most már kicsit bátrabb vagyok, megtanultam együtt élni ezzel a dologgal. Gyorsan le is kopognám, hogy egyelőre én vezetek az idegsebésszel szemben és remélem ez így is marad még jó sokáig!!!
Persze nem telt kreatívkodás nélkül az elmúlt év sem, de ez elsősorban a (be)főzésben merült ki (ld. az állás kisebb megterhelés a gerincnek, mint az ülés).

Ami a foltvarrást illeti, maga a varrás szünetelt, de azért belefért egy kis tábori oktatás, hogy ki ne essek a gyakorlatból. :-) Meg volt közben egy erős svédcsavar is az életemben, miután először szabadúszó lettem (önként és dalolva), majd alig pár hét szabadúszás után visszakanyarodtam az eredeti szakmámhoz, a növénynemesítéshez. :-)

Az életbe való visszatérésem alkalmából bálozni voltunk a múlt hétvégén és hát itt kezdődött az ámokfutás. ;-) Kitaláltam, hogy a négy évvel ezelőtt varrt báli szerelésem nekem most is tökéletes lesz. Három nappal a bál előtt azért felpróbáltam a szoknyát biztos ami biztos alapon és akkor ért a (kellemes) hideg zuhany, miszerint – magam sem értem hogyan -, de a szoknya leesik rólam**. Következtetés: nincs egy rongyom se, amit felvehetnék! :-D
Mivel beállt a fejembe a kép, hogy márpedig nekem az a ruházat kell, nem maradt más hátra, mint nekiállni varrni – a fazon maradt, csak a méret és a szín változott. De, hogy meglegyen az öltözékbeli összhang, így MrCic kapott a szmokingjához a szoknyám anyagából fazonkendőt, csokornyakkendőt és spanyol övet. A régi táskám pedig egy új, a mostani szereléshez színben passzoló virágot. :-)

bordobal

alakos2

Mivel az elmúlt év során fejben annyit varrtam, hogy két élet is kevés lenne a megvalósításukhoz, már zsonganak az ötletek a fejemben…

Ja, és ma van az eljegyzésünk 18. évfordulója. :-)

*Immáron papírom is van róla, hogy van gerincem :-)
**Nem mondom, vittem volna némi színt és derültséget a báli forgatagba ha ez ott derül ki, de nem akartam huzigálni az alvó oroszlán bajszát. ;-)

Share on Facebook

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>