Köt(eked)és

2012. február 9. csütörtök

Szegény blogom már lassan teljesen elárvultnak fogja magát érezni, annyi ideje nem jártam erre.

Sok minden történt legutóbbi jelentkezésem óta, de valahogy nem éreztem semmi késztetést arra, hogy megosszak bármit is bárkivel…
Azt nem mondhatnám, hogy hűdenagyontermelékeny lettem volna, legalább is ami a varrást illeti (de azért sikerült felhajtanom MrCic két olyan nadrágját is, amelyek már lassan 2 éve vártak a sorukra ;-) ) – a nyár és az ősz elment a filagória és a kert (sz)építgetésével, a tél beköszöntével pedig inkább a kötőtűk játszottak nagyobb szerepet – bár azt sem mondhatom, hogy túltengtem volna azzal is.

Elkészült 3 egyszerű sál (a minimális bonyolultságát a hullámminta adja), valamint két Baktus-sál is, no meg zoknikat kötöttem. Anyukám kapott két párat (ebből egyet sikerült lencsevégre kapni, a másikat hamarabb átadtam mint ahogy lefényképezhettem volna, de majd utólag pótolom), meg egy nagyon aranyos volt kolléganőmnek készítettem egy vidám csíkozásút szülinapjára. Mindenki örül neki, ebben a mostani farkasordító hidegben meg különösen jól jönnek ezek a ruhaneműk. A zoknik fonala 75%-ban tartalmaz gyapjút, úgyhogy igazán melegítik a lábat.

De, hogy a varrótűm se árvuljon el nagyon, karácsony előtt varrtam két ikozaédert, meg felszámoltam a varrógép körül tornyosuló, vasaláskor odakerülő javítani való göncökből épült halmot, s talán erre vagyok a legbüszkébb! ;-)

Ja, meg készült ez a kis dobozka, pontosabban csak a díszítése. A kis Crazymunka-körünk egyik tagja, Anna mutatta meg nekünk a buillon-csomóval való díszítést igazán érthető módon, tőle származik a dobozka-ötlet is. Igaz, elbírt volna a tető még egy pár virágot, se sajnos annyira lötty volt az a nagyon régi kongrédarab, hogy semmi tartása nem volt, így alig vártam hogy ezt a keveset is befejezzem és túl legyek rajta. :-)

Share on Facebook

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>