Karcagi tábor 2011.

2011. augusztus 22. hétfő

Immáron XII. alkalommal került megrendezésre Karcagon a foltvarró tábor, ebből az idei volt a 6. alkalom, hogy én voltam az illetékeselvtárs(nő), akit szidni lehet minden rosszért. :-)  Talán nem túl nagyképűség kijelenteni, hogy elég jól összejött az idei is, bár ahol közel 70 nő van egy rakáson, ott bizony vannak súrlódások. ;-)

Idén is volt egy olyan momentuma a hétnek amiről úgy érzem, hogy nincs jó döntés… a tomboláról van szó. Tavaly jó pár ember mornyogott, hogy hiába szerepelt a kiírásban, hogy csak olyan tárgyak kerüljenek be a kisorsolandók közé, amelyek azért a vállalható kategóriába esnek, mégis voltak igen csak kifogásolható minőségben (vagy anyagból) elkészített varrományok. Így aki olyat kapott, utólag nekem nemtetszésének adott hangot – tegyük hozzá, jogosan! Volt olyan is, aki látta a már beadott tárgyakat és azt mondta, ő inkább ne kapjon semmit, de nem is ad be semmit. Az ő döntése, ezt is el kell fogadni.
Gondoltam egy merészet, idén kimaradt a tombola – erre fel most a társaság másik fele mornyogott. :-) Tessék mondani, akkor most hogy is legyen??? :-) Nem kell rá reflektálni, csak úgy kiírtam magamból, majd az idő meghozza a (talán) jó döntést. :-)

Lássuk inkább az idei év programjait!

Hétfőn-kedden a ráhangoló táborban Évi tanított, varrógép körüli apróságok címen hirdettük meg. De ha jól belegondolunk, minden ez, csak nem apróság! :-) Készült varrógéptakaró, vágólapnak táska, mely egyben vasalólapként is funkcionál (szigorúan vágólap nélkül!!!), asztali szöszmösztartó.

A fennmaradó három napon szerdától-péntekig (a szombat idén is az ötletbörze jegyében zajlott) volt passziánsz-technika Fodor Évával, crazy hímzéssel díszített kistáska ugyancsak Évivel, valamint városépítés Szente Györgyivel.

Az egész napi rohangászás és szervezkedés után esténként én is le tudtam ülni varrogatni, persze semmivel nem készültem el teljesen. Volt amit itthon befejeztem, volt amit Csanakon, de amint elkészülnek, mutatom. :-)
A ráhangoló táborban (+itthon) készült motyók:

Nem tudom mi van velem  (vagyis tudom, örexem! :-D ), de mostanában egyre több mindenem lila, pedig régebben kifejezetten ódzkodtam ettől a színtől. :-)

A passziánszomat megvarrtam még itt, azonban a keretezés-tűzés-hátlapozás szentháromságra már csak Ménfőcsanakon került sor. S itt ragadom meg az alkalmat, hogy a végre hazakerült tavalyi lellei passziánsz képemet is megmutassam saját fotóként, ne csak katalógusból szkenneltként.

Karcagon varrt, ún. négyblokkos:

Balatonlellén varrt, ún. kilencblokkos:

A crazy hímzésű kistáskára még fel kell gyógyítani a fület, addig nem nagyon van miért mutogatni, a városról nem is beszélve! :-) Utóbbinak az az oka, hogy bár nagyon tetszik a technika, meg ahány készítő annyi hangulat (sőt, egy foltvarró sem készít két egyforma várost), de nem akartam a századik “egyforma” várost összeeszkábálni.
Tudjátok, hogy én szeretem a kihívásokat, így mivel előre elterveztem, hogy hova fog kerülni, ezért a mérete is adott volt, egészen pontosan 120×55 cm-es lesz. Szeretném a 40. szülinapomig befejezni, de addig sajnos már nem sok van hátra, úgyhogy nagyon bele kellene húznom. ;-)

Share on Facebook

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>