Filagória, vagy amit akartok

2011. augusztus 22. hétfő

Számtalan megnevezés létezik rá, mi ezt használjuk. De hallottam/olvastam már a kerti pavilont, nyárikert, pergola stb. kifejezéseket is, Csíkszentkirály környékén pl. úgy hívják, hogy bömbölde. :-)
Szerintem több mint 10 éve kezdtem folyamatosan mantrázni MrCicnek, hogy kellene nekünk egy ilyen ;-) , aztán idén eljött az ideje ennek is. :-)

Anyaga gyergyói fenyő, egyes gerendák közel 150 évesek (egy gyergyói iskola tetőterében voltak tartógerendák fénykorukban), a padlója pedig vörösfenyő. Egyébként a munka oroszlánrésze sógorom keze munkáját dicséri, a tornáclécek és a kopjafa faragása is.

A mindennapi kinti szuttyogásokon túl isteni hely kerti partikhoz (a kialakított tűzrakó hely sincs messze), de a beszerelt gázrezsónak köszönhetően az idei befőzéseket is ott bonyolítottam, így a majomérlelő melegben nem fűtöttem az amúgy hűvös konyhát.

S hát ami még külön előny – mivel van kint áram, a varrógép is hátraköltöztethető nagyobb volumenű munkák alkalmával (a napokban sor is kerül rá, mivel az új székekre magastámlás ülőpárnákat tervezek készíteni, s azt a helyszínen alkotom majd meg, no meg ha blogolni támad kedvem kávézás/varrás/kinti ücsörgés közben, azt is meg tudom valósítani. De nem titkolt szándékom a háztáji jellegű “varrjunk a szabadban” akció sem. ;-)
Úgyhogy most örömködés van a házunk táján! :-D

No de vannak még apró restanciák a szépítgetés rögös útján – pl. a bejárattól jobbra és balra levő tornácléceken levő “szemekbe” üveget festeni (egy részük már kész van), a fentebb említett párnákat megvarrni, a gázpalackra valami “malaclopót” varrni szépítéseltakar-célzattal stb.

A képre kattintva egy kisebb galéria nyílik.

Share on Facebook

3 Comments

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Previous Post
«