El sem tudom mondani, hogy mióta játszadozom a gondolattal, hogy be kellene ruházni egy tésztagépbe, de valahogy mindig csak álom maradt. Nem tagadom, sokáig az ára volt az ami visszatartott, pláne amikor megfuttattam, hogy az alapgép ez egy dolog, de ami miatt én nagyon-nagyon-nagyon szeretném, az a ravioli-készítője, s hát az külön beszerzendő…
A héten három napot gályahelyi okokból kifolyólag Szombathelyen töltöttem, ahol is a főtére közelében sétálva megláttam egy régi Vasedényre hajazó boltot, s valami isteni sugallat hatására hátrahagyva a kolléganőket beugrottam egy kósza kérdésre, hogy van-e nekik ilyen gépük, s mibe fájna stb. Kérdésem elhangzása után a kiszolgáló hölgy hátravezetett egy már-már raktárnak látszó helyiségbe, ahol is rámutatott egy dobozra, s én menten dobtam egy hátast, amikor is kiderült, hogy gyakorlatilag az alapgép áráért (nem átverés, másutt tényleg ennyiért láttam az alapgépet, max. 1-2 ezerrel olcsóbban) most egy olyan összeállítás van, hogy a klasszikus nyújtás-szélesmetélt-cérnametélt háromszögön túl van adapter spagettihez és – tádáááámmm!!! -, raviolihoz is.

Azonnal meg is vettem, ami az utána következő másfél órában már nem tűnt olyan jó ötletnek, mert súlya volt, mint az anyós szavának gyakorlatilag dögnehéz volt. :-)

Ennyi bevezető után a lényeg, hogy ma végre ki is próbálhattam, isteni sárga házi tojásból gyors felindultságban készítettem pappardelle névre hallgató tésztaformát, valamint széles- és cérnametéltet. Utóbbit már meg is kóstoltuk, azt főztem bele a mai orjalevesbe.
Úgy érzem, hogy nagyon jó barátok leszünk! :-)


Kiegészítés Nóra, s más érdeklődők kedvéért

Ilyen az alapgép, ehhez jönnek még az egyéb kütyük. Márkája: Marcato Atlas 150.

Forrás: http://www.marcato.net

Share on Facebook

12 Comments

 • Berry szerint:

  Nekem az alapgépem van meg, de nagy friss tészta rajongó vagyok! Már csak egy másik masina kellene, ami a tésztát be is gyúrja helyettem, alkalmanként 7 főre! :D

 • beszand szerint:

  Finom lett biztosan! Gratulálok konyhád új lakójához! :)

 • Kriza szerint:

  wow, gratulálok, összefutott a számban a nyál is! és hát naná, hogy Szombathely, édes szülővárosom jött segítségedre :-) )))))) (immár 23 éve élek kisebb-nagyobb megszakításokkal Budapesten, 18 évesen elkerültem otthonról, mégis szombathelyinek vallom magam, ez már csak így marad :-)

 • Nóra szerint:

  Nagyon gusztusosak!Nem lehetne erről a jó kis konyhai segítségről is itt egy sztárfotó? :-)

 • Cicvarek szerint:

  Berry!br /Tudom, hogy a gyerekmunkát büntetik, de a nagyobbakat befoghatod egy kis quot;játékraquot;, nem? :-) )br /br /Beszand!br /Igen, az lett, egyfolytában azon jár az agyam, hogy mikor is tudnék újból nekifogni. :-) br /br /Kriza!br /Bár túl sokat nem sikerült látnom a városból (főtér-, valamint csónakázó tó és környéke), de amit láttam, az tetszett! :-) ))br /Én is elkerültem a szülővárosomból 20 évvel ezelőtt, de ettől függetlenül zentainak vallom magam, szerintem ez így van rendjén. :-) br /br /Nóra!br /Kérésed parancs, sztárfotó a fedélzeten! :-)

 • Aledi szerint:

  Húha! Hogy te milyen házitündér vagy! A raviolit mi is nagyon szerettük, de egy idő óta nem veszek, mert pocsék lett. Na, de a házi! Nagyon finom lehet.

 • Márta néni szerint:

  Cicem! br /egy ilyen gépem 25 éve ádigál a konyhaszekrényemben, ha hiszed ha nem, raviolicsinálója is van, és még soha nem próbáltam ki. De ez a beírás most nagyon megindított engem, holnap az lesz az ebéd.

 • Cicvarek szerint:

  Múlt hétvégén nagyüzem volt, maradt még 10 db házi tojás, így az összeset feldolgoztam tésztának.br /Plusz még 20 dkg lisztből készítettem raviolit is friss fogyasztásra, hát úgy betermeltük a spenótos-túrós-fokhagymás töltelékkel készített quot;csomagocskákatquot;, hogy fotózni is elfelejtettem. :-) br /br /Márta néni! Nosza, bátran kapd elő azt a masinát, nyújtás közben még rengeteg varrhatsz fejben. ;-)

 • fakanal szerint:

  Azért szólnék, hogy egy házi tésztagép nagyon-nagyon rossz hatással van az ember testsúlyára! Épp ezért nálam a kamra legeslegeslegfelső polcán van, és csak sátoros ünnepekkor szedem elő, mert különben… Oszt hogyé mérték?

 • Nóra szerint:

  Jaj de jó! köszönöm, hogy feltetted a masina fotóját!!

 • Szilda szerint:

  Papardelle feltéted honnan van? vannak hozzá más feltétek?br /Lelkes további kérdéseim előtt megnézem a linket:D, de én állandóan tésztát gyúrok, ha nem akarom, a 2 évesem akkor is segít, és még még még akarok más formákat, gnyokkit, és ravioli törltősekt:)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Next Post
»