Egy kiállítás margójára

2010. október 10. vasárnap

Idén is megrendezésre került Martfűn a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Amatőr Képzőművészeti Tárlat, immáron XXII. alkalommal szervezték meg.
Öröm volt látni azt a rengeteg embert, több mint kétszázan voltak a megnyitón. Ahhoz képest, hogy Martfű egy kb. 7000 lakost számláló város, igen szép szám.

Eddig nem mutattam a Balatonlellén tanult passziánsz-technikával készült munkámat két okból – amíg nem volt teljesen kész nem láttam értelmét, aztán meg elvittem Martfűre, s előtte elfelejtettem lefotózni.
De mivel megnyílt a tárlat (nov. 5-ig látogatható) s a zsűri méltónak találta a kiállításhoz, meg katalógus is készült a munkákból, így a szkennelt változatot közzé tudom tenni. A szélén, a fekete keretben vannak tűzések szintén feketével, de erről most nem tudok tárgyi bizonyítékot mutatni, el kell hinnetek! :-)

Sajnos nem egészen őszinte a mosolyom, mégpedig a kiállítás berendezése miatt. Rengeteg festmény és grafika is kiállításra került, ezért a rendezésre egy festőművészt kértek fel. Az, hogy ezt a munkát nem falra tették, hanem mint egy abrosszal, leterítettek vele egy posztamenst és “csak” a négy sarka nem látszott, az egy dolog. Nálam sokkal rosszabbul járt egy mezőtúri foltos-társ, akinek egy gyönyörű ágytakarójával gyakorlatilag körbetekertek egy fentebb említett tárgyat. S nem csak, hogy nem látszott a sok figyelemre méltó részlet, hanem az egyik, földre lógó sarkán rendben át is gyalogoltak a látogatók… :-(
Meg az én munkámról legalább teljes kép van a katalógusban, de szegény Víghné ágytakaróját még csak le sem fényképezték rendesen, hanem csak így:

Nem volt alkalmam személyesen találkozni a festőművész úrral, pedig szerettem volna megkérdezni, hogy mennyire venné jó néven, ha egy kiállításon az egyik képének eltakarnák negyedét, egy másikat meg félbehajtva odatámasztanák a falhoz? :-|

Share on Facebook

6 Comments

 • Berry szerint:

  Teljesen igazad van. Ez legalább annyira alkotás, mint a festészet. Itt a gondolataidat mindössze másként fejezed ki, ráadásul sokkal több munkával, de legalább ugyanazzal a lelkesedéssel! br /Egyébként gratulálok, a zsűri legalább megfeleően értékelt, a kiállítás szervezőjével én is szívesen elbeszélgetnék!

 • Ida13 szerint:

  Na igen! Igencsak elnyűlna az arca! Gyanítom, hogy többet is dolgoztatok ti a munkáitokon, mint ő a sajátján(ez nem is biztos, hogy szempont, mert én is sokat töltök egy aztán szinte semmilyen használati vagy szépészeti értékkel nem bíró tárggyal).br /A kiállítás rendezőjének is meg lehetne említeni, aki aztán tolmácsolhatja az érintettnek.

 • katafolt szerint:

  Milyen kár, nem tisztességes egy ilyen munkát abrosszá lefokozni :( . Pedig nagyon izgalmas, falon érvényesülne igazán.

 • Frivolina szerint:

  Istenem! A te munkád is ott volt? Tényleg nagyon elvarázsolt lehettem, hogy nem vettem észre:( így utólag is bocsi.br /Direkt nem írtam erről a tapasztalatomról. Engem kifejezetten bíztattak a művház munkatársai a jelentkezésre, de utólag rájöttem, nem kellett volna elfogadnom. Lehet, hogy apró munkámmal színesítettem a kiállítást, de nem a megfelelő hely volt számomra. Nem ismerik a technikát és a fáradságot sem vették, hogy utána nézzenek. Egy kicsit csalódtam, de annyit tanultam belőle, legközelebb jobban odafigyelek, hová jelentkezem.

 • 36évi szerint:

  A munka szép, az eljárás kevésbé… Mi ez a tésztaőrület? Csak lesek. :)

 • Violini szerint:

  Hát, érdemes lenne megkérdezni. Bár, én azt hiszem nem bírtam volna nézni, és összeszedem a holmit, nézzék a hűlt helyét. Ezt gondolom megértette volna.br /Amúgy nagyon látványos a képed, első pillantásra üvegtégla mögött fejsejlő fényeknek néztem, fotónak, szóval gratula!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>