Zimba

2010. február 28. vasárnap

A Matsák c. szaktopikon olvastam, hogy Gyöngyösön a Szórako-ZOO nevű műintézményben él Zimba, a kisoroszlán (mondjuk a kicsi jelző relatív, már most is cca. 65 kilót nyom).
Mivel a Foltos topic most ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját (következő naplóbejegyzés, mert azt nem lehet csak egy-két szóval elintézni) Székesfehérváron, némi kis kerülővel Gyöngyösön keresztül vitt az utunk, hisz mindig is egy elérhetetlen vágynak tűnt számomra, hogy igazi oroszlánt érinthessek. :-) Egyszer “majdnem” összejött, azóta is szénné nevetjük magunkat az eseten. :-) 2000-ben Floridában a miami állatkert bejáratánál ki volt írva, hogy egzotikus állatsimogató van a területen. Mondanom sem kell, hogy magas térdemeléssel rongyoltunk arrafelé, lelki szemeim előtt már láttam magam, ahogy oroszlánt, tigrist, majmot, miazmást simizgetek – addigra oda is értünk az elkerített részhez, ahol is a következő állatok várták a kíváncsiskodókat: póni, disznó, kecske, juh, nyúl, csacsi… Relatíve frissen végzett agrármérnökként külön tanulmány volt a megnyúlt ábrázatom. :-)
Na szóval, visszakanyarodva Zimbához – azt hiszem, ehhez fogható élmény nem ér minden nap az életben, hogy kezemben foghatom egy oroszlán mancsát, hogy szájába veszi a kezem, rágcsálja (és nem leharapja), nyalogatja, bújik mint egy igazi macska. :-) Azt mondta az egyik gondozója, hogy kb. március közepéig járkálhat még szabadon, addig nyitva tartási időben bármikor simogatható. Aki szeretne önmagának, vagy a gyerkőcének egy életre szóló élményt szerezni, szerintem csapjon meg egy gyöngyösi kirándulást (persze előtte egy telefont érdemes megereszteni, nehogy addigra már bekerüljön a nagyok közé.

S a végén egy búcsú-kézcsók, személyesen Zimbától :-)

Share on Facebook

3 Comments

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>