Egy újabb játékszer…

2009. december 9. szerda

…amivel feltétlenül el kellett töltenem az időmet. :-)
Hogy több ismerőst is idézzek: “te semmilyen vackot (ez utóbbi szó egy nem épp nyomdafestéket tűrővel helyettesítendő, ha szó szerint akarunk idézni :-) ) – a szerk.) nem dobsz ki?!?” Tényleg minden hülyeséget elpakolok, egyszermégjólehetvalamire-alapon… így történt ez a gyertyacsonkokkal, vagy olyan formagyertyákkal, amelyek roppant mutatósak, ám miután kiég a közepük 2 cm átmérőjű lyukban, ott marad körben a sok viasz stb.
Régóta dédelgetett álmom volt, hogy kipróbáljam a gyertyaöntést, így kedvenc csomagküldőmtől rendeltem öntőformát sok minden egyéb hasznosság társaságában. Tegnap este keletkezett a barnás (nem színeztem, hanem a sok maradék összeöntve ilyen színt adott), adtam hozzá fahéj illatú illóolajat, s a sikeren felbuzdulva nemrég borítottam ki a formából a zöldest, ami úgy keletkezett, hogy a tegnapról még kimaradt viaszdarabkákhoz farigcsáltam sárga és kék zsírkrétát. A változatosság kedvéért fenyő illatú illóolajat kevertem bele.
Úgy érzem, lesz még folytatás. :-)

Share on Facebook

10 Comments

 • Mehike szerint:

  Húúú,ez tök jó:-))

 • Lonci szerint:

  Kikérem a gyertyák nevében:-))) az nem vacak, mert régebben én is elraktam és ha hiszed, ha nem úgy készültek, hogy kiégett izzók tetejét üvegvágóval levágtam, amikor nem volt már túl meleg a viasz, vele öntöttem. Így kaptam fél körte alakú gyertyákat, csak vigyázni kellett, mert össze kellett törni az izzó maradványt. Aztán, hogy eltűnjenek a szilánkok okozta sérülések láng fölött simogatva kiigazítottam. az alját levágtam kicsit egyenesre, ha az asztalra akartam állítani. De ez rég volt, de ki kellett próbálni.!

 • Jutus szerint:

  Hát ez nagyon szuper,én is gyüjtögetem a maradékokat,de még nem próbáltam ki,nincs hozzá bátorságom,de majd egyszer ez is eljön!:-))

 • Julcsi szerint:

  Gyönyörűek lettek!Milyen selymes tapintású lehet a felületük!

 • kastanie szerint:

  Hű, de szépek lettek!

 • Cicvarek szerint:

  Lonci!br /Az lehetett csak igazán babra-munka! :-) ))br /br /Jutus!br /Ha tudom, hogy ilyen élvezetes, akkor már hamarabb hozzáfogok én is – őszintén bevallom, hogy nagyon sokáig szemezgettem én is a dologgal, nem volt merszem hamarabb nekilódulni, de már bánom, úgyhogy hajrá! :-) br /br /Julcsi!br /Tényleg az. :-)

 • Bernadette szerint:

  Ezt igenis így kell:-). Én is gyűjtöm a gyertyákat :-) . Én anno sörösdobozba öntöttem őket, és az aljára tettem mondjuk pisztáciahéjat, vagy csíkosra öntöttem őket. Még most is megvannak.br /És mióta PW-özök, még a 2c3 cm-es anyagdarabot is elteszem, mert mi van akkor, ha pont az fog hiányozni mondjuk egy virág szirmának:-)?

 • Jutus szerint:

  Most az ünnepek alatt gyüjtök még egy kicsit aztán összeszedem a bátorságom és neki ugrok,előbb már úgysem lesz időm!:-))

 • teletext szerint:

  Nekem is nagyon bejön, bár még én sem csináltam, csak olyan művházas foglalkoztatóban. br /Ez a winkler meg magácska megint nagyot durrant! :) ))

 • Juhizs szerint:

  Más sok-sok gyűjt össze az elmúlt évek folyamán :-) br /Cic Kedves, a párologtatóhoz való illóolajok bármelyikét (ami tetszik illatban) szerinted simán belekeverhetem? Logikám alapján igen,br /ha így van, akkor vajon milyen arányban? Néhány cseppet, vagy többet a gyertya mennyiségéhez viszonytva?br /Köszi szépen a választ előre is.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>