Kokojza

2009. augusztus 27. csütörtök

…ahogyan Székelyföldön hívják, polgári nevén pedig piros áfonya.

Tegnap már említettem, hogy ma kerül sor az eltevésre, s lőn. Az egész hozott mennyiségből dzsemet főztem, valami fantasztikus ízorgia mondjuk palacsintába, de száraz sültekhez némi vörösborral megbolondítva öntetnek is isteni. Fanyar, kissé kesernyés-édeskés-savanykás, magyarul pont olyan íze van, mint a kokojzának. ;-)
Holnap zakuszkát készítek télire, aztán meg következik a padlizsánsütés. Alkalmasint arról is lesz képes beszámoló.

Share on Facebook

1 Comment

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>