Archive for november, 2013

Hullámzó illúzió

2013. november 29. péntek

A szó legszorosabb értelmében is végighullámzott (sőt, hullámzik még most is) az ország foltvarró társadalmán ez a technika. Kacsuk Évi tanította még egy nyári táborban, azóta szerintem már csak ő tudja megmondani, hogy hányszor oktatta ezt tanfolyam, vagy “csak” hirtelen összeverbuválódott társaság keretében.

Sajnálatos módon egyetlen alkalmon sem tudtam részt venni, így “magad uram, ha szolgád nincs” alapon élhettem kocka mivoltommal, de ez persze egyáltalán nem esett nehezemre a mérnöki agymenésemmel. :-D Eleinte csak nézegettem a képeket és először fejben szerkesztgettem, majd Excel-program megnyit és hajrá!

Persze nekem sose jó az ami másoknak, én képes voltam a nyolcszirmú hajtogatott dáliát is átszerkeszteni és hatszirmosítani, mert akkor és ott az kellett nekem, így ezt is variálni akartam. Az oktatott tananyagban a hullámok szabályos szinusz-görbét írnak le, nekem viszont egy nyújtott formára volt szükségem, az új irodám egy szűk kis helyére varrtam.

Kész mérete kb. 60 x 120 cm.

hillblog

hilliroda

Share on Facebook

Élek ám, még ha nincs is sok jele :-)

2013. november 11. hétfő

Nagyon rég nem jelentkeztem érdemben, de erre elég nyomós okom volt. Kicsivel több mint egy éve gyűjtögető életmódom eredményeképp sikerült szert tennem egy nagyon pofás kiszakadt gerincsérvre*, így aztán el is voltam tiltva a varrógép melletti ücsörgéstől. :-( Nem mintha nem állna fenn továbbra is az említett “bulifaktor”, de most már kicsit bátrabb vagyok, megtanultam együtt élni ezzel a dologgal. Gyorsan le is kopognám, hogy egyelőre én vezetek az idegsebésszel szemben és remélem ez így is marad még jó sokáig!!!
Persze nem telt kreatívkodás nélkül az elmúlt év sem, de ez elsősorban a (be)főzésben merült ki (ld. az állás kisebb megterhelés a gerincnek, mint az ülés).

Ami a foltvarrást illeti, maga a varrás szünetelt, de azért belefért egy kis tábori oktatás, hogy ki ne essek a gyakorlatból. :-) Meg volt közben egy erős svédcsavar is az életemben, miután először szabadúszó lettem (önként és dalolva), majd alig pár hét szabadúszás után visszakanyarodtam az eredeti szakmámhoz, a növénynemesítéshez. :-)

Az életbe való visszatérésem alkalmából bálozni voltunk a múlt hétvégén és hát itt kezdődött az ámokfutás. ;-) Kitaláltam, hogy a négy évvel ezelőtt varrt báli szerelésem nekem most is tökéletes lesz. Három nappal a bál előtt azért felpróbáltam a szoknyát biztos ami biztos alapon és akkor ért a (kellemes) hideg zuhany, miszerint – magam sem értem hogyan -, de a szoknya leesik rólam**. Következtetés: nincs egy rongyom se, amit felvehetnék! :-D
Mivel beállt a fejembe a kép, hogy márpedig nekem az a ruházat kell, nem maradt más hátra, mint nekiállni varrni – a fazon maradt, csak a méret és a szín változott. De, hogy meglegyen az öltözékbeli összhang, így MrCic kapott a szmokingjához a szoknyám anyagából fazonkendőt, csokornyakkendőt és spanyol övet. A régi táskám pedig egy új, a mostani szereléshez színben passzoló virágot. :-)

bordobal

alakos2

Mivel az elmúlt év során fejben annyit varrtam, hogy két élet is kevés lenne a megvalósításukhoz, már zsonganak az ötletek a fejemben…

Ja, és ma van az eljegyzésünk 18. évfordulója. :-)

*Immáron papírom is van róla, hogy van gerincem :-)
**Nem mondom, vittem volna némi színt és derültséget a báli forgatagba ha ez ott derül ki, de nem akartam huzigálni az alvó oroszlán bajszát. ;-)

Share on Facebook