Archive for 2012

Megrendelte, majd köszöni, de nem kéri…

2012. augusztus 29. szerda

- emailben megkeres a Kedves Megrendelő, hogy kellene egy ilyen és ilyen babatakaró
- folyamatos egyeztetünk, én még örülök is, hogy ez igen, ez a megrendelő tényleg tudja mit akar – oly annyira, hogy közben még változtat is
- véglegesítünk, én mondtam, hogy ez így, ebben a formában nem lesz épp filléres áru, megírom, hogy ha tényleg ennyi és ilyen pici darabokból kéri, akkor biza a vége 18-20 ezer körül mozog
- rávágja egyből, hogy nem gond, csak menjen a munka
- részemről örülés, majd nemrég küldök egy rész-fázisfotót (fedlap volt kész), hogy immáron ilyen állapotban van, mire visszaír, hogy bocsi, ugye nem gond, de mégsem kéri…..

Most már csak azért is befejeztem (a délelőtt említett három takaróból az egyik) – PONT olyanra, amilyenre kérte volna…

Ha kell valakinek, 15ezerért (+postaköltség) viheti! E-mail cím az oldalsávban, a fotóm alatt.

Kiegészítés: többen jelezték – elsősorban olyanok, akik maguk is varrnak -, hogy túl olcsón adom. Így tehát ez az ár csak vasárnap 24:00 óráig  érvényes. Ha addig nem kel el, utána már az eredeti ár él.  

S végezetül még egy kép, ami igazán színhelyes (mert az alapszín tulajdonképp rózsaszín, nem pedig lilás, ahogy a fenti képek sejtetik:

Mérete: kb. 120×90 cm

Share on Facebook

Egy újabb táska

2012. augusztus 15. szerda

Most mondhatnám, hogy örömmel varrtam, holott pedig nem. :-(

Hozott anyagból dolgoztam, ami anyagnak esze ágában sem volt ott maradni ahova hajtottam és/vagy vasaltam, sokszor még a gombostűt is kilökte magából, cserébe viszont foszlott, rojtolózott… Szóval, nem volt őszinte a mosolyom miközben varrtam, de azért nyűglődés ide-oda, a végére csak összeszoktunk :-) .

(hamarosan utazik is a jogos tulajdonosához, azaz a megrendelőhöz)

Share on Facebook

A pad, s az ő párnája

2012. augusztus 12. vasárnap

Mert ugye van a filagória, s most már van neki ládafia is. Újrahasznosított, hisz MrCic gyártotta valaha szebb időket látott polcból.  Funkcióját tekintve kétfunkciós – egyrészt tároló, másrészt ülőke. S ha már ülőke, akkor mi sem természetesebb, mint a személyre padra szabott ülőpárna.

Share on Facebook

“Zsuzsis” párnák

2012. június 22. péntek

Egy kolléganőm kisfia ősztől ovis lesz, tegnap zajlott le a bölcsődében a búcsú a gondozó néniktől. A csoport anyukáinak rendelése volt ez a két párna és a textilszatyor a gyerkőcök neveivel és Sunbonnet Sue (azaz Napkalapos Zsuzsi) motívummal.

Ugyan még nem hallottam semmilyen visszhangot, titkon azért reménykedem, hogy úgy a megrendelők, mint a megajándékozottak elégedettek voltak. :-)

Share on Facebook

Fényképezőgép-táska

2012. május 20. vasárnap

Új géphez új táska illik. :-)

Tegnap a falikép után levezetésképp készült, mintegy kellemest a hasznossal címszó alatt.
Sokat nem kellett gondolkodni rajta, Rita már megtette helyettem. Az elkészítés módjáról nála olvashattok minden okosságot, köszönet érte!!! :-)

Share on Facebook

Algyői hosszú hétvége

2012. május 19. szombat

Május-4-5-ét Algyőn töltöttem. Kora tavasszal szomorúan vettem tudomásul, hogy lemaradtam az algyői hétvégére való jelentkezésről – aztán hetek (talán hónapok) teltek el, amikor is kiderült, hogy lett üresedés, hát madarat lehetett volna velem fogatni! A program: középhaladó szabad gépi tűzés + fúziós technika.

Szerénytelenség lenne azt mondani, hogy tudok tűzni, de azt azért mégsem mondhatom, hogy nem. :-) Volt is aki meg is kérdezte, hogy “te miért jössz tűzős tanfolyamra? ??” Kérem szépen, a válasz roppant egyszerű: Csoki-Folt Ágitól tanulni, semmihez nem fogható élmény, azt nem lehet kihagyni. :-)

Pénteken egész nap “csak” szabad gépi tűzés volt – eleinte elmélet+vetített diák nézegetése, aztán papírra rajzolás, majd következett az addig tanultak éles bevetése.

Este aztán nekem extra élményben is részem volt, hisz a szálláson Ági volt a szobatársam – a traccsparti közben teljesen olyan érzésem volt, mintha már sok-sok éve ismernénk egymást. Sikerült is másnapig szövegelni, így helyet adtunk annak a mondásnak, miszerint “rendes ember nem fekszik le aznap, amikor felkelt”. :-D
Másnap meg majdnem elkéstünk a tanfolyamról, olyan jól sikerült a reggeli hosszas kávézás (Ági, azóta is szinte minden reggel emlegetlek, remélem csuklasz! :-D )

A gyakorló darabokról még nem készültek fotók, ígérem hamarosan felteszem azokat is, de sokkal jobban izgatott a fúziós falikép befejezése.

Szombaton aztán következett a fúziós varrás, amikor szabtunk, hullámvartunk, tűztünk, vágtunk, ragasztottunk, applikáltunk és így tovább. :-)

Nos, ez a darab valóban fúziós lett, több okból is:

  • ezen a néven égett be a magyar köztudatba Dena Crain által is előszeretettel alkalmazott technika
  • a tűzésnél használtam olyan motívumokat is, melyeket addig is próbálgattam de valljuk meg, nem elsöprő sikerrel – Áginak köszönhetően megtanultam néhány mesterfogást, így játszi könnyedséggel ment most a megvalósítás
  • a díszítésnél felkerült kis csigavonalas dudorok még 2008-ban készültek a káposztásmegyeri “játszóházban” (Ildi vezette), azóta egy dobozban várták a sorsukat – most bekövetkezett
  • a kép alján található spirálvonalú fonalfelvarrást meg még 2010-ben tanultam SziZsutól a balatonlellei táborban (anno ennél a képnél is alkalmaztam)
  • végül, de nem utolsó sorban, mivel az utolsó öltéseket ma reggel, a filagória-béli kávézáskor varrtam a képre, megvalósítottam a foltvarrók körében oly népszerű “Varrjunk a szabadban!” megmozdulást is. :-D
Fantasztikus kis hétvége volt, köszönet a szervezőknek, elsősorban Gabinak és Editnek!
A rendezvény helyszíne az Algyői Faluház volt, nagyon kellemes kis hely, a büfében kapható kávé pedig egyenesen kiváló! ;-)
A műhelymunkákról készült fotók itt tekinthetők meg.

Share on Facebook

Foltvarró tábor-Karcag

2012. május 10. csütörtök

Azok kedvéért, akik még nem jártak Karcagon táborban – ezért elérhetőség híján nem kaptak értesítést a táborról -, és még nincs programjuk a nyárra, akkor íme egy soha vissza nem térő alkalom. :-)

Időpont: 2012. július 18-21.

Programok

 •1. nap: 2012. július 18. (szerda): Táskavarrás 
Szakmai vezető: Reiner Rita
 •2. nap: 2012. július 19. (csütörtök): Textilékszerek készítése
Szakmai vezető: Juhász Zoltánné Anikó
 •3. nap: 2012. július 20. (péntek): Táskába való kiegészítők + meglepetéstechnika 
Szakmai vezető: Oláhné Szente Györgyi 
• 4. nap: 2012. július 21. (szombat): Ötletbörze
Szakmai vezető: Bárki, aki szeretne másokkal ötleteket, mintákat, praktikus fogásokat megosztani. Nem előadásszerűen, hanem kis munkacsoportokban. Eddig minden évben nagy sikere volt! :-)

A jelentkezési lapon ne tévesszen meg senki a hétfő-keddre hirdetett program! Itt már nem reklámozom, akkorra ugyanis már teltház van, oda nem tudunk fogadni több jelentkezést. A megértést köszönjük!

Kérésre elküldöm a részletes tájékoztatót bárkinek, a jelentkezési lap innen letölthető, mely visszaküldhető a munkahelyi e-mail címemre.

Jelentkezési lap_2012

Share on Facebook

No comment! :-)

2012. február 21. kedd

De ha már foltvarró agy, akkor legyen itt egy macskaagy is. ;-)

Share on Facebook

Köt(eked)és

2012. február 9. csütörtök

Szegény blogom már lassan teljesen elárvultnak fogja magát érezni, annyi ideje nem jártam erre.

Sok minden történt legutóbbi jelentkezésem óta, de valahogy nem éreztem semmi késztetést arra, hogy megosszak bármit is bárkivel…
Azt nem mondhatnám, hogy hűdenagyontermelékeny lettem volna, legalább is ami a varrást illeti (de azért sikerült felhajtanom MrCic két olyan nadrágját is, amelyek már lassan 2 éve vártak a sorukra ;-) ) – a nyár és az ősz elment a filagória és a kert (sz)építgetésével, a tél beköszöntével pedig inkább a kötőtűk játszottak nagyobb szerepet – bár azt sem mondhatom, hogy túltengtem volna azzal is.

Elkészült 3 egyszerű sál (a minimális bonyolultságát a hullámminta adja), valamint két Baktus-sál is, no meg zoknikat kötöttem. Anyukám kapott két párat (ebből egyet sikerült lencsevégre kapni, a másikat hamarabb átadtam mint ahogy lefényképezhettem volna, de majd utólag pótolom), meg egy nagyon aranyos volt kolléganőmnek készítettem egy vidám csíkozásút szülinapjára. Mindenki örül neki, ebben a mostani farkasordító hidegben meg különösen jól jönnek ezek a ruhaneműk. A zoknik fonala 75%-ban tartalmaz gyapjút, úgyhogy igazán melegítik a lábat.

De, hogy a varrótűm se árvuljon el nagyon, karácsony előtt varrtam két ikozaédert, meg felszámoltam a varrógép körül tornyosuló, vasaláskor odakerülő javítani való göncökből épült halmot, s talán erre vagyok a legbüszkébb! ;-)

Ja, meg készült ez a kis dobozka, pontosabban csak a díszítése. A kis Crazymunka-körünk egyik tagja, Anna mutatta meg nekünk a buillon-csomóval való díszítést igazán érthető módon, tőle származik a dobozka-ötlet is. Igaz, elbírt volna a tető még egy pár virágot, se sajnos annyira lötty volt az a nagyon régi kongrédarab, hogy semmi tartása nem volt, így alig vártam hogy ezt a keveset is befejezzem és túl legyek rajta. :-)

Share on Facebook