Archive for 2011

Zöldülő háztartásvezetés I.

2011. augusztus 25. csütörtök

(nem, én nem vagyok ilyen kis csinos
háziasszony, “gugliztam” a képet…)

“Az ecet dicsérete” is lehetett volna a bejegyzés címe, de mivel tervezem, hogy erre a témára még többször visszatérek, így született egy általános cím.

Gondolom, nem vagyok egyedül a reklámok nemszeretésével. Ezek közül k i f e j e z e t t e n irritál az “Az ecet csak salátába való!!!” felkiáltású mosópor, vagy mit tudom én milyen termék reklámja. Esküszöm, még a talpam is ökölbe szorul a hallattán. :-D

Míg Lujza (gyk. mosógép :-) ) dolgozik (épp most mossa a leendő székpárnák anyagát, hogy utána szabadon szabhassam őket), addig pár sorban képernyőre vetném, hogy a mi háztartásunkban mi mindenre szolgál az ecet.

Most hagyjuk az obligát felhasználási formákat (salátaöntet, ételek ízesítése, zöldségek savanyítása stb.), ezeket mindenki ismeri és alkalmazza. :-) A neten rá lehet keresni több felhasználási módra is, itt és most azokat szeretném taglalni, melyeket jómagam is alkalmazok.

  • Öblítő helyett: lassan két éve, hogy nincs a házban textilöblítő, helyette 10%-os ecetet használok. Ahova eddig az öblítőt öntöttem, oda és akkor öntöm az ecetet is, kb. 2 evőkanálnyit egy mosáshoz. Nem kell megijedni, egyáltalán nem lesz ecetszaguk a ruháknak! De aki ettől tart, pár csepp illóolajat adhat hozzá (majd leszokik erről később, mert szerintem felesleges :-) )
    Hatása: lágyítja a ruhát, felélénkíti a színeket, a törölközők, konyharuhák nedvszívó-képessége fényévekkel javul, nincs az a bevonatot-képez-a-textilen hatás, nekem legalább is sokszor volt ilyen érzésem. Isteni, friss illatuk lesz a mosott ruháknak, mert pl. télen, amikor bent száradnak a ruhák és nem lengeti őket a szél, az érzékeny orrom 1-2 nap után már kiszúrja, hogy gyakorlatilag mintha belebüdösödne az öblítő, s ez vasaláskor engem személy szerint zavar… Amióta ecetet használok, ez soha nem fordult még elő (arról nem is szólva, hogy vannak, akik allergiásak egyik-másik illatanyagra, melyek ezekben a vegyi cuccokban vannak).
  • A krómozott csaptelepek (konyha, fürdőszoba) tisztítására, az inox mosogatatótálca cseppmentesítésére ideális, de a mosdókagyló esetleges vízkőtelenítésére is alkalmas. Errre inkább a 20%-os töménységűt használom.
  • Az inox edényeimet is ezzel tartom szép fényesen, mert pl. ha magas fehérjetartalmú étel készül bennük, akkor bizony az aljuk foltos  marad belülről – egy kis ecetes tisztítás csodát tesz velük.
  • Lefolyó tisztítása: 1-2 ek. szódabikarbónát (erről is lesz majd bejegyzés) a lefolyó nyílásába szórok, öntök rá kb. 1 dl ecetet, hagyom vagy 10 percig, hogy “forrjon”, a lefolyóba folyva dolgozzon, fejtse ki hatását. Utána bedugom a nyílást, engedek a mosogatótálcába jó sok forró vizet, majd kihúzom a dugót. A lezúduló víztömeg gyönyörűen kimossa a feloldott trutymót, utána hallani lehet ahogy gurgulázik a mosogató, amikor nyeli a vizet. Imádom ezt a hangot! :-)
  • Kávé- és teafőző tisztítása: kb. fele-fele arányban keverem vízzel, s ezt többször átfőzöm. Utána sima vízzel is átfőzöm, hogy kioldja az ecetet.
  • Ablaktisztítás: szórófejes flakonba öntöm az ecet és víz 1:1 arányú keverékét, a továbbiakban úgy használom, mint a boltban kapható ablaktisztító folyadékot.
  • Hűtőtisztítás: ecetes vízzel ki szoktam törölni pár hetente a hűtő belsejét, mindenféle szagokat és szaporodni vágyó bacikat kiöl onnan. De a fagyasztót is ecetes vízzel szoktam áttörölni amikor leolvasztom.

Nem kell attól megijedni, hogy ecetszag fog terjengeni a lakásban a használat után, mert amint megszáradt egy ecetezett felület, vele együtt a szag is “elszárad”. :-)
Ja, nem utolsó szempont az ára sem, 1 liter ecet ára töredéke azoknak a vegyszerekének, melyek kiváltására használom.

Hirtelen ennyi jutott eszembe. :-)
Ti mire használjátok még a fent felsoroltakon kívül?

Share on Facebook
: öko

“Üvegszemek”

2011. augusztus 24. szerda

Mint azt már említettem volt a filagóriás bejegyzésben, (egyik) feladatom volt még, hogy a tornáclécekbe felsőmaróval készített lyukakba üveget fessek némi plusz vizuális élmény reményében. :-)

Jelentem, elkészültek! – MrCic a helyükre is tette annak rendje és módja szerint, s nem maradt más hátra, mint gyönyörködni a látványban. :-D

Share on Facebook

Csanaki élmények 2011.

2011. augusztus 22. hétfő

Mondtam már, hogy szeretek Ménfőcsanakon táborozni? Már vagy ezerszer, de nem győzöm elégszer hangsúlyozni. :-)
Hogy miért is? Mert a karcagi után van időben, s én mást se teszek csak varrok és varrok, meg jókat bandázunk – nagyjából kiszámoltuk Évivel a hazafelé vezető úton, hogy összesen kb. 15 órát aludtunk egész héten. Persze ha kötelező munkáról lenne szó biztos nem bírtuk volna de így, hogy “csak” varrtunk, így mindjárt más, ;-) Egy kicsit olyanok voltunk mint Mazsola az esőben való turkálással. :-D

Nagyon jó társaság verődött össze idén is, külön emeli a társaság fényét az “Óvónéni Kommandó“, innen is csókoltatom őket! :-)

Még a tábor előtt összedobtam magamnak egy kék színvilágú táskát, mert ilyenem még nem volt, s a farmerszoknyával és a farmer-halásznadrággal tökéletes párosítás.
Még júliusban szert tettem egy íves vonalzóra Gáboréktól, az abban található minta inspirált, persze messze nem olyan lett a táska, csak hasonló. De ezt hiszem, pont ez a lényeg! :-)

Naturitával nekivágtunk a nagy útnak, útközben begyűjtöttük Évit is, talán mondanom sem kell, hogy mennyire volt megpakolva az autó, amikor három foltvarró elmegy táborozni egy hétre. :-D :-D

Első nap Évi crazy-t oktatott, a másnapi doboztetőt készítették elő. Én közben renitenskedtem, mondván itthon előre dolgoztam a feladattal, akkor fejeztem be az előző bejegyzésben mutatott passziánsz képet, no meg bandáztam. :-)

Második nap kerültem sorra én az oktatással, tavaly nagy népszerűségnek örvendett sokak körében a dáliás varródobozom, ezért ezt kérték tananyagnak. A tábort megelőző héten másból sem álltak a szabad perceim, mint az egységcsomagok összeállításával. Nem kis időbe s energiába került mire kiszabtam szürkelemezből a 22 résztvevő számára az alkatrészeket, de a végeredmény kárpótolt minden vízhólyagért. :-) Meg közben elkészítettem egy újabb mintadarabot is:

 Nézzétek milyen sok szép doboz készült!

Utána napon Boszi következett szeminol-variációkkal. Nem is én lettem volna, ha nem bonyolítom meg az életem egy kis minta átalakítással, meg persze nem is azt a táskát varrtam ami a feladat volt, de elégedett vagyok magammal, mert végre készítettem egy új tolltartót is a régi helyett, melyről már a cipzár húzókáját helyettesítő gemkapocs is rég letörött. ;-)

Aztán még varrtunk Méhike-féle filcbabát is, de ő még csak félkész állapotban van, így várat magára a mutogatás.

Ja, s majd’ elfelejtem! Egyik nap kipróbálhattuk a kosárfonást telefonkönyvből. Hááát, meg kell mondjam, nagyon tetszik a technika is, meg a végeredmény is! :-)

 

Share on Facebook

Karcagi tábor 2011.

2011. augusztus 22. hétfő

Immáron XII. alkalommal került megrendezésre Karcagon a foltvarró tábor, ebből az idei volt a 6. alkalom, hogy én voltam az illetékeselvtárs(nő), akit szidni lehet minden rosszért. :-)  Talán nem túl nagyképűség kijelenteni, hogy elég jól összejött az idei is, bár ahol közel 70 nő van egy rakáson, ott bizony vannak súrlódások. ;-)

Idén is volt egy olyan momentuma a hétnek amiről úgy érzem, hogy nincs jó döntés… a tomboláról van szó. Tavaly jó pár ember mornyogott, hogy hiába szerepelt a kiírásban, hogy csak olyan tárgyak kerüljenek be a kisorsolandók közé, amelyek azért a vállalható kategóriába esnek, mégis voltak igen csak kifogásolható minőségben (vagy anyagból) elkészített varrományok. Így aki olyat kapott, utólag nekem nemtetszésének adott hangot – tegyük hozzá, jogosan! Volt olyan is, aki látta a már beadott tárgyakat és azt mondta, ő inkább ne kapjon semmit, de nem is ad be semmit. Az ő döntése, ezt is el kell fogadni.
Gondoltam egy merészet, idén kimaradt a tombola – erre fel most a társaság másik fele mornyogott. :-) Tessék mondani, akkor most hogy is legyen??? :-) Nem kell rá reflektálni, csak úgy kiírtam magamból, majd az idő meghozza a (talán) jó döntést. :-)

Lássuk inkább az idei év programjait!

Hétfőn-kedden a ráhangoló táborban Évi tanított, varrógép körüli apróságok címen hirdettük meg. De ha jól belegondolunk, minden ez, csak nem apróság! :-) Készült varrógéptakaró, vágólapnak táska, mely egyben vasalólapként is funkcionál (szigorúan vágólap nélkül!!!), asztali szöszmösztartó.

A fennmaradó három napon szerdától-péntekig (a szombat idén is az ötletbörze jegyében zajlott) volt passziánsz-technika Fodor Évával, crazy hímzéssel díszített kistáska ugyancsak Évivel, valamint városépítés Szente Györgyivel.

Az egész napi rohangászás és szervezkedés után esténként én is le tudtam ülni varrogatni, persze semmivel nem készültem el teljesen. Volt amit itthon befejeztem, volt amit Csanakon, de amint elkészülnek, mutatom. :-)
A ráhangoló táborban (+itthon) készült motyók:

Nem tudom mi van velem  (vagyis tudom, örexem! :-D ), de mostanában egyre több mindenem lila, pedig régebben kifejezetten ódzkodtam ettől a színtől. :-)

A passziánszomat megvarrtam még itt, azonban a keretezés-tűzés-hátlapozás szentháromságra már csak Ménfőcsanakon került sor. S itt ragadom meg az alkalmat, hogy a végre hazakerült tavalyi lellei passziánsz képemet is megmutassam saját fotóként, ne csak katalógusból szkenneltként.

Karcagon varrt, ún. négyblokkos:

Balatonlellén varrt, ún. kilencblokkos:

A crazy hímzésű kistáskára még fel kell gyógyítani a fület, addig nem nagyon van miért mutogatni, a városról nem is beszélve! :-) Utóbbinak az az oka, hogy bár nagyon tetszik a technika, meg ahány készítő annyi hangulat (sőt, egy foltvarró sem készít két egyforma várost), de nem akartam a századik “egyforma” várost összeeszkábálni.
Tudjátok, hogy én szeretem a kihívásokat, így mivel előre elterveztem, hogy hova fog kerülni, ezért a mérete is adott volt, egészen pontosan 120×55 cm-es lesz. Szeretném a 40. szülinapomig befejezni, de addig sajnos már nem sok van hátra, úgyhogy nagyon bele kellene húznom. ;-)

Share on Facebook

Filagória, vagy amit akartok

2011. augusztus 22. hétfő

Számtalan megnevezés létezik rá, mi ezt használjuk. De hallottam/olvastam már a kerti pavilont, nyárikert, pergola stb. kifejezéseket is, Csíkszentkirály környékén pl. úgy hívják, hogy bömbölde. :-)
Szerintem több mint 10 éve kezdtem folyamatosan mantrázni MrCicnek, hogy kellene nekünk egy ilyen ;-) , aztán idén eljött az ideje ennek is. :-)

Anyaga gyergyói fenyő, egyes gerendák közel 150 évesek (egy gyergyói iskola tetőterében voltak tartógerendák fénykorukban), a padlója pedig vörösfenyő. Egyébként a munka oroszlánrésze sógorom keze munkáját dicséri, a tornáclécek és a kopjafa faragása is.

A mindennapi kinti szuttyogásokon túl isteni hely kerti partikhoz (a kialakított tűzrakó hely sincs messze), de a beszerelt gázrezsónak köszönhetően az idei befőzéseket is ott bonyolítottam, így a majomérlelő melegben nem fűtöttem az amúgy hűvös konyhát.

S hát ami még külön előny – mivel van kint áram, a varrógép is hátraköltöztethető nagyobb volumenű munkák alkalmával (a napokban sor is kerül rá, mivel az új székekre magastámlás ülőpárnákat tervezek készíteni, s azt a helyszínen alkotom majd meg, no meg ha blogolni támad kedvem kávézás/varrás/kinti ücsörgés közben, azt is meg tudom valósítani. De nem titkolt szándékom a háztáji jellegű “varrjunk a szabadban” akció sem. ;-)
Úgyhogy most örömködés van a házunk táján! :-D

No de vannak még apró restanciák a szépítgetés rögös útján – pl. a bejárattól jobbra és balra levő tornácléceken levő “szemekbe” üveget festeni (egy részük már kész van), a fentebb említett párnákat megvarrni, a gázpalackra valami “malaclopót” varrni szépítéseltakar-célzattal stb.

A képre kattintva egy kisebb galéria nyílik.

Share on Facebook

Türelem, blogot terem

2011. augusztus 21. vasárnap

Így jár az, aki változtat egy jól bevált módszeren és belefog valami újba – tegnap este döbbentem rá, hogy több mint 87 ezer látogatóm volt 3,5 év alatt, a 2008. január 8-i indulás óta… “Innen szép nyerni!” – szoktam volt mondogatni, ezért aztán jó lenne itt is elérni ezt a számot, mondjuk 2014. december 31-ig. :-D

Nem tudom, hogy egyáltalán jár-e valaki errefelé  mostanában, vagy olvasgatja-e ezt a blogomat, de mégis úgy érzem, hogy illik némi türelmet kérnem tőlük.
A helyzet az, hogy a blogspotos naplót átköltöztettem ide, azonban vannak némi anomáliák, így a régebbi bejegyzések egyáltalán nem, vagy nagyon rosszul olvashatók, így hát végig kell rágnom magam mindegyik bejegyzésen és átszerkeszteni, a nem látszódó képekről már nem is szólva. :-( S ezzel bizony lassan haladok még akkor is, ha más egyéb teendőimet félreteszem ez időre, mert valljuk be őszintén, csak egy botcsinálta felhasználó vagyok.

Kedves Olvasóim! Kérem a türelmeteket, hogy (majdnem) teljessé váljon ez a blog, de itt és most ünnepélyesen megígérem, hogy a régi hibák folyamatos javítása mellett, szorgalmasan fogok írogatni az új dolgokról is. :-)

Share on Facebook

Élek!!! :-)

2011. augusztus 20. szombat

S talán nem túl nagyképűség azt mondani, hogy virulok is. :-) Hogy miért is? Mert csupa jó dolgok történnek velem mostanában, pontosabban olyan események melyekre már régóta vártam/készültem, no meg nem utolsó sorban örömet is okoznak. :-)

Vegyük szépen sorba őket, egyelőre dióhéjban (lesznek, melyeket részletesebben is kifejtek majd későbbi bejegyzésekben, mert megérdemlik…). :-)

Soooook-sok évi tervezgetés és álmodozás után végre elkészült a filagóriánk, melyről csak ódákat tudok zengeni, ez mindenképp érdemel külön irományt, érdeklődés felkeltésre álljon itt egy kép róla:

Már önmagában az is egy élmény, hogy kint a kertben netezek, ott pötyögöm eme sorokat, miközben fő az ebéd. Arról már nem is szólva, hogy háztáji “varrjunk a szabadban” akció is indítható. ;-)

Túl vagyunk egy kamra- és egy konyhafestésen, melynél előbbi a “nagyonkellettmár” kategória, utóbbi pedig szívemnek és szememnek kedves külsőt kapott, elsősorban a falszín miatt. Az elsőre belépők 90%-ának első reakciója a “huhhhh”, de miután eltöltenek pár percnél többet, egyre inkább áttérnek a “hűűdejólettígy” jelzőre. Bár többek szemében láttam már a székely bácsi vs. zsiráf interakciót is, miszerint “szép-szép, de otthonra azért nem kéne”… :-D Bár meggyőződésem, hogy sok ember boldogabb lenne, ha mernének élénk színeket használni, de hát ízlésről nem lehet és nem is szabad vitázni! :-) Egyébként ilyen lett:

A kamrafestésre egyébként a karcagi-, míg a konyhafestésre a ménfőcsanaki foltvarró tábor előtt került sor. A két táborról külön-külön is írok majd, majd mindkettő annyi élményanyaggal szolgált, hogy muszáj megosztanom őket.  :-)

S közben zajlik nagyban a befőzés, csupa öröm benézni a spájzba, ahogy telnek a polcok – nekünk nagyon jól esik télen az önhatalmúlag eltett zöldséget/gyümölcsöt levenni a kamrapolcról, még ha ilyenkor a fenébe is kívánom az állandó tűzhely mellett állást meg bezsebelni ilyen-olyan dicsérő szavakat a zakuszka, ecetes ringló, Fakanál-féle spagettiszósz, áfonyadzsem stb. kapcsán. :-)

Share on Facebook

Zentai anziksz

2011. május 22. vasárnap

Végre-végre!!! :-)

2011. május 21-én a Rozetta Kézműves Társaság foltvarrói megszervezték az I. Zentai Patchwork Találkozót, melyre nagyon izgatottan készültem már csak azért is, mert szülővárosomról van szó. S egy virtigli zentait sodorjon is a Sors bárhova a világban, akkor is ízig-vérig zentai marad. ;-)

Bár a szervezők nagyon izgatottak voltak, hogy vajon milyen fogadtatásban lesz része a rendezvénynek a résztvevők szemszögéből. Azt kell mondjam, hogy teljesen feleslegesen izgultak, hisz egy nagyon kellemes hangulatú találkozón vehettünk részt! Nagyon kitettek magukért, minden kis részletre kiterjedt a figyelmük a szervezés folyamán.

Maga a rendezvény a nemrég felújított Művelődési Központ kiállítótermében volt, a lenti képre kattintva látható jó néhány kép a nap hangulatáról, a nyüzsgésről, valamint a résztvevők és a szervezők által hozott munkákból kialakított rögtönzött kiállításról.

Megszervezték azt is, hogy felmenjünk a Városháza épületében levő Kilátóba, ahol megtekinthettük a Zentai csata emlékére létrehozott állandó kiállítást, s mintegy 50 méteres magasságból letekinthessünk a városra és környékére ameddig csak a szem ellát, hogy ne csak a partról, de a magasból is követhessük a szőke Tisza kanyargó útját. Ugyan a fotók nem tudják visszaadni mindazt az élményt amit mi átéltünk, de a teljesség igénye nélkül megmutatnék néhányat  (katt a képre!).

Ja, hogy mit is varrtunk (volna)?? Egy papírzsebkendő-tartót hawaii applikációval díszítve. De “szokásomhoz híven” ez sokadlagos szempont volt számomra hisz egy centi nem sok, de annyit sem varrtam, mert sokkal inkább azzal voltam elfoglalva, hogy üdvözöljem s beszélgessek a régi ismerősökkel, s új ismeretségeket kössek. :-)

Kedves Zentai Foltvarrók! Köszönet a szervezésért, s mindenért, amit tőletek kaptunk szombaton!

Share on Facebook

Szösszenetek

2011. május 9. hétfő

Mióta befejeztem és leadtam az edényfogókat, semmi nagy volumenű projektbe nem fogtam, úgyhogy nagy dolgokat nem tudok mutogatni, csak apróságokat. Készült néhány dobozhuzat fekvő- és kockadobozra egyaránt, ezek egy része rendelés, másik része ajándék, ami meg megmaradt, megy a MESKÁra. Ugyanez a helyzet a füzetborítókkal is.

Persze nem ülhetek sokáig ölbe tett kézzel, mert lassan neki kell esnem az augusztusi csanaki tábor előkészületeinek s jó lenne elkerülni a későbbi kapkodást (de ismerve magam, lesz részem abban is ;-) )

Tavasz kezdete óta húzódik a szobanövények nagygenerálja :-) , tegnap megtörtént az átültetés, elszáradt levelek, hajtások eltávolítása, most majd szépen-lassan következik a levelek sörrel való áttörölgetése. Aki még nem ismerné ezt a trükköt, azoknak külön felhívnám rá a figyelmét! – gyönyörű fényt kapnak a növények  (persze csak azokat szabad, melyeknek egyébként is érhetné víz a levelét, a bolyhos-szőrös levelűeket kíméljük meg ettől a cselekedettől!)

S közben élvezettel gyönyörködöm az orchideáimban, az ötből három is úgy gondolta, hogy ismét virágba borul, immáron sokadjára. :-)

S végül de nem utolsó sorban egy kis konyha – e hétvégén végre sort kerítettem az öregtészta (recept Limaránál) kipróbálására is kenyérsütéskor, az eredmény valóban várakozáson felüli, úgyhogy bár először próbáltam, de nem utoljára, sőt! :-)

Share on Facebook

XII. Foltvarró tábor Karcagon

2011. április 7. csütörtök

Amilyen gyorsan rohan az idő, nemsoká elérkezünk július második feléhez, ami immáron két tucat éve többek között a karcagi tábor időpontja is. Előzetes tudnivalók:

Ráhangoló tábor
Időpont: 2011. július 18-19.

A két napos ráhangoló tábor nem csak a kezdőknek szól, de természetesen őket is nagy szeretettel várjuk, a sikerélmény garantált! :-)

Program
1-2. nap: 2011. július 18-19. (hétfő-kedd): Varrógép körüli „foltos dolgok” + apróságok
Szakmai vezető: Kacsuk Éva

Haladó tábor
Időpont: 2011. július 20-21-22-23.

A tábor időtartama 3+1 nap, azaz 3 önálló programmal, plusz egy nap (szombat) Ötletbörze.

A haladó tábor első napja július 20-a, szerda. Akik nem vesznek részt a ráhangoló táborban, de – távolság, illetve egyéb okok miatt – július 19-én érkeznének és kérnek szállást kérjük, jelezzék ez irányú igényüket a jelentkezési lapon!

Programok

1. nap: 2011. július 20. (szerda): Városépítés
Szakmai vezető: Oláhné Szente Györgyi

2. nap: 2011. július 21. (csütörtök): Passziánsz technika
Szakmai vezető: Fodor Éva

3. nap: 2011. július 22. (péntek): Táskavarrás- és díszítés crazy technikával+hímzéssel
Szakmai vezető: Kacsuk Éva

4. nap: 2011. július 23. (szombat): Ötletbörze
Szakmai vezető: Bárki, aki szeretne másokkal ötleteket, mintákat, praktikus fogásokat megosztani. Nem előadásszerűen, hanem kis munkacsoportokban. Eddig minden évben nagy sikere volt!

A táborra való jelentkezés variációs lehetőségei:

- jelentkezés csak a ráhangoló táborra;
- jelentkezés csak a haladó táborra;
- jelentkezés mindkettőre (a kettő együtt kedvezményes)

A tábor költségei

Részvételi díj ráhangoló táborra: 3.000,- Ft/fő/2 nap
Részvételi díj haladó táborra: 6.000,- Ft/fő/4 nap
Két tábor együtt: 8.500,- Ft/fő/6 nap
Szállás: 1.600,- Ft/fő/nap (az összeg tartalmazza az IFA-t is)
Reggeli: 250,- Ft/fő/nap
Ebéd: 750,- Ft/fő/nap
Vacsora: 450,- ­Ft/fő/nap

A táborra jelentkezni a letölthető jelentkezési lapon lehet, mely visszaküldhető postai úton a Déryné Művelődési és Ifjúsági Központ címére, faxon, vagy nekem e-mailben. A jelentkezési lap letölthető innen.

Jelentkezési határidő: 2011. május 20. (péntek)
A jelentkezéseket érkezés sorrendjében tudjuk fogadni.
Ráhangoló táborra maximum 30-, haladóra maximum 70 fő jelentkezését tudjuk fogadni.
A jelentkezés sorrendjében postázzuk a csekket a befizetendő összeggel, valamint a részletes tudnivalókat az anyagszükségletekkel együtt. A befizetés végső határideje 2011. június 30.

Kérjük, hogy aki a számlát nem a saját nevére szeretné kiállíttatni adja meg a pontos adatokat, mert a számlán a későbbiekben nem áll módunkban változtatni!

Bármi egyéb kérdés van, bátran keressetek! :-)

Share on Facebook