Archive for július, 2010

Táborok éve…

2010. július 31. szombat

…nekem ez az idei, de ez nem panasz, SŐT! :-)
Valahogy úgy jártam idén, mint a síró nyuszika, amikor tegnapelőtt is meg tegnap is a folyóparton járt, meg most is oda siet. :-) br /De, hogy milyen meggondolások alapján sikerül pont a dunántúli táborokat kipécéznem, hát ne firtassa senki. :-)

Kezdődött áprilisban a tihanyi táborral, ahol is rengeteg mindent tanultunk, lassan már fel sem tudom sorolni, hogy mi mindent. Így jár, aki nem írja a blogját rendszeresen, s lassan de biztosan 40 felé közeledve bizony már a meszesedés rögös útjára lép. :-) Volt táskavarrás, görög csíktechnika, zsugorkázás, textilékszer, 4 különböző neszesszer ugyanazon alapból kiindulva stb. Sajnos még szinte mindenem félkész állapotban van, de amint elkészülök, mutatom.

Júniusban Balatonlellén voltam, ott megtanulhattuk a passziánsz-technikát Szánky Judittól, kipróbálhatta ki-ki a saját gépén a tűfestést a Zsuzsa instrukciói alapján, gyorsrozsdáztunk és színkiszedtünk a Ildivel, részt vettünk a lellei Dorkas Folton Folt Klubbal a “Varrjunk a szabadban SziZsu pedig megmutatta nekünk, hogy hogyan lehet szabályos spirál alakban fonalakkal díszíteni a quiltünket. A legtöbb (majdnem) kész dologgal ebből a táborból sikerült hazajönnöm, azonban a fotókészítés még várat magára. Éjszakába nyúlóan varrtunk, piszkosul élveztem azt a 4 napot.
Az időjárás másokhoz kevésbé, hozzám viszont annál kegyesebb volt, ugyanis én valahol 20 fok körül érzem magam a legjobban, s ez ezen a héten adott volt. A Balatonban való fürdőzés elmaradt, lévén szinte állandóan valamilyen riasztás volt érvényben, csak a lábamat sikerült bevizeznem, ha már egyszer arra jártam.
A lellei tábor örök érvényű tanulsága: körkéssel nem szabad citromot vágni! ;-)

Júliusban volt a karcagi tábor, ez legalább helyben volt, de hát ugye az elsősorban nekem munka, pontosabban több hónapos előmunkálatok után a tetőzés. :-) Talán szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy az idei nagyon jól sikerül, a Marikánál van napi rendszerességgel beszámoló, de olvashattok saját benyomásokról több résztvevőnél is. Ha majd egyszer nem éjfél körül ülök neki blogot írni, akkor megpróbálom a teljesség igény nélkül összeszedni, hogy ki mindenki számolt be a táborról részleteiben. :-)
Volt táskavarrás Györgyivel, úti varróstáska gyűrűs mappából, valamint sashiko-mintával díszített neszesszer és könyvborító Évivel, korak-technika Gaudiné Marikával, szombaton pedig a tavalyihoz hasonló ötletbörze.
Az árusok közül itt volt az Ili Textilház Martfűről, két nap is itt volt Szép Gábor a kütyüjeivel és varrógépszelídítő tehetségével a foltvarró lányok-asszonyok nagy-nagy örömére, s legnagyobb örömünkre a “Hunyadis fiúk” is elfogadták meghívásunkat, s hozták a szebbnél szebb anyagaikat. Hogy a foltvarrós férjek hogyan fogadták utólag a feleségek pénztárcaürítési akcióit, lapzártánkig nem érkezett hír. ;-)

Augusztusban pedig Ménfőcsanakra sietek, ahol átesek a tűzkeresztségen, ugyanis felkértek oktatni. A körbargello technikát fogom körbejárni, hogy stílusos legyek. :-) A majdani eredményről a későbbiekben fogok beszámolni.

Dióhéjban ennyi.

Share on Facebook