Archive for december, 2009

Életjelek, melyeket mostanában mutatok…

2009. december 25. péntek

Ha megkérdezné valaki, hogy mit kaptam Karácsonyra – “tüdőgyulladást, vagy valami hasonlót”, válaszolhatnám… :-|
Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat az egészségi állapotomra és egyebekre vonatkozóan – hétfőn már nem húztam tovább sem az időt, sem a fuldoklásomat, elmentem a dokihoz, aki le is kapott 20 körmömről azonnal, hogy hol voltam eddig. :-( Igazából nem is én lettem volna a sorban a következő, de egyszer csak megjelent a doki az ajtóban, hogy “no, az jöjjön be aki így köhög”… Megvizsgált, kikérdezett, majd felírt valami lórúgás antibiotikumot, szteroid tartalmú vackokat (püff neki, megint nem indulhatok az olimpián), szigorú ágynyugalmat írt elő. Kérdezte, táppénzre vegyen-e? Mondtam, semmi értelme, hisz szabadságon vagyok… :-| Így aztán minden nemű erdélyi utazás kútba esett, itthon ápolgattuk egymást (közben MrCic is lerokkant). Nem mondom, izgalmasabb ünnepnapokat is el tudnék képzelni, mint állandó lázmérést, majd betegen némi konyhai teendőket ha nem akartunk éhen pusztulni pont Karácsonykor*, de jelentem, rossz hírem van az ellenségeim számára, (ezt is) túléltem! ;-) Lassan gyógyulttá nyilvánítom magam, s kissé megkésve, de annál nagyobb szeretettel kívánok minden kedves Olvasómnak, Látogatómnak, Blogbarátnőnek kellemes Karácsonyt arra az időre ami még az ünnepből hátra van!
*nesze nekünk kivándorlás, ezzel biza együtt jár a család- és rokonmentesség is, de hát mi akartuk, önként és dalolva…..

Share on Facebook

Egy újabb játékszer…

2009. december 9. szerda

…amivel feltétlenül el kellett töltenem az időmet. :-)
Hogy több ismerőst is idézzek: “te semmilyen vackot (ez utóbbi szó egy nem épp nyomdafestéket tűrővel helyettesítendő, ha szó szerint akarunk idézni :-) ) – a szerk.) nem dobsz ki?!?” Tényleg minden hülyeséget elpakolok, egyszermégjólehetvalamire-alapon… így történt ez a gyertyacsonkokkal, vagy olyan formagyertyákkal, amelyek roppant mutatósak, ám miután kiég a közepük 2 cm átmérőjű lyukban, ott marad körben a sok viasz stb.
Régóta dédelgetett álmom volt, hogy kipróbáljam a gyertyaöntést, így kedvenc csomagküldőmtől rendeltem öntőformát sok minden egyéb hasznosság társaságában. Tegnap este keletkezett a barnás (nem színeztem, hanem a sok maradék összeöntve ilyen színt adott), adtam hozzá fahéj illatú illóolajat, s a sikeren felbuzdulva nemrég borítottam ki a formából a zöldest, ami úgy keletkezett, hogy a tegnapról még kimaradt viaszdarabkákhoz farigcsáltam sárga és kék zsírkrétát. A változatosság kedvéért fenyő illatú illóolajat kevertem bele.
Úgy érzem, lesz még folytatás. :-)

Share on Facebook