Archive for november, 2009

Illatos és illattalan miazmások

2009. november 30. hétfő

Ahhoz képest, hogy idén ünnepeltük Kazinczy születésének 250. évfordulóját, igazán alkothatnék fantáziadúsabb szavakat is, de most ennyire futotta… ;-) Szóval ígértem, hogy lefotózom az illatos koszorút, íme. Mivel nem volt itthon több gyertya-alátétem (nem tudom mi a pontos megnevezése), így narancskarikára helyezett fahéj illatú mécsest tettem rá. Ez díszíti és illatosítja az irodánkat, a barna gyertyás koszorú pedig az itthoni.
A harang gyorsterápiás céllal készült. Még a pár szabadnap előtti héten amikor már minden létezőm tele volt mindennel, amikor valami hirtelen felindultság ért, akkor nem gyilkolásztam mondjuk (pedig esküszöm, megfordult a fejemben :-D ), hanem egy kicsit tömködtem a rongyot a hungarocellbe, aztán egyszer csak elkészült. :-)

Parafadugó-tábla. Reggelente a ragya kiver, hogy örökké keresnem kell az épp aktuális fülbevalómat, hiába vannak dobozban, ott is mindig elkószálnak, összekócolódnak, így rövidre kellett zárnom a kérdéskört. A dugókba gombostűket tűztem, a tábla a fürdőszobában került elhelyezésre, így kéznél van mindegyik – vagyis egyelőre még nem mindegyik, szépen sorban szedegetem őket elő, ahogy épp következnek. :-)

Share on Facebook

Kiegészítés az előzőhöz

2009. november 29. vasárnap

MrCicnek van egy fekete inge óarany csíkokkal, mondtam is neki, hogy ha azt felvenné fekete nadrággal s abban jönne a bálba*, akkor mi lennénk az Addams Family-ből az új Morticia és Gomez. :-) Már csak azt a tüzes, vérpezsdítő táncot kellene hozzá eljárni, amit a fentebb nevezettek roptak a barlangból kialakított bisztróban. :-D :-D :-D Tudom, dilinyós vagyok, de ez a jelenet mindig megnevettet. :-) :-) :-)

*végül szmokingban jött :-)

Share on Facebook

Báli alkatrészek

2009. november 29. vasárnap

Hosszú-hosszú idő után végre összeülhettünk Bűvössárkánnyal némi közös alkotásra. A kihagyásnak részint az időhiány, illetve az alkotói válság voltak az okozói. Mert ugye fejben varrok, mint egy güzü, de sokszor amikor hazaestem a gályából és fizikailag lett is volna időm gép mellé ülni, csak néztem ki a fejemből órákig ész nélkül, s közben átkoztam magam, hogy ha képes lennék megmozdulni, mennyi mindent alkothatnék… Az utolsó jelentkezésem óta volt néhány történés, többek között lezajlott a Határtalanul rendezvény, ahol új vezetőséget kapott a Céh, innen is gratulálok minden újonnan megválasztott vezetőségi tagnak+az új elnöknek, munkájukhoz sok kitartást nekik, ennyi nőt összefogni nem kis feladat lesz! ;-) Amit biztosan tudok, hogy 2010-től szüneteltetem a szüneteltetést, azaz újra befizetem a tagdíjat. :-) Közben megpróbáltam folyamatosan követni az általam oly kedvelt blogokat, de nem sok sikerrel jártam s azt hiszem, behozhatatlan előnyre tettek szert a többiek, azaz már nem is fogom tudni behozni a lemaradásomat a követésükben de láttam, hogy mindenki rengeteget alkotott.

A múlt héten volt szerencsém itthon tölteni pár napot, így egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntöttem, hogy a tegnap este megrendezett bálra összeütök magamnak egy “kollekciót”. Felöltözve ugyan nem készült rólam kép ezidáig, de azt mondta mindenki hogy nagyon csinos voltam, úgyhogy bezsebeltem egy nagy adag dícséretet s máris nagyon jól indult az estém! :-) Íme a ruházatom:
A szoknya fekete taft, egészen hosszú, csak a cipőm orra látszott ki alóla. Bélelt, egész combközépig testhezálló – oly annyira, hogy leülésnél fel is kell húzni kissé -, majd combközéptől hirtelen bővülni kezd lefelé. Be is “zabált” a szoknya 3 méter taftot. :-) A felsőm szabását tekintve kissé denevérujjú, vállban és mell alatt húzott, alapszíne fekete, azon óarany színű nyomott minta. A kabátka – nem is kabátka, mert nincs bélése – szintén óarany színű, rajta vékony vonalakkal élénk arany virágok, anyaga szaténselyem. Mivel kész lettem péntek estére mindennel, így tegnap délben kitaláltam egy táskát is hozzá, az meg ilyen lett:
A szoknya anyagából varrtam, mágneszárral záródik. Eredendően egyszínű fekete minden különösebb csicsa nélkül, de készítettem hozzá egy kdatta-féle virágot az öltözékem anyagaiból plusz egy kis arany organza. A virág biztosítótűvel volt a táskához rögzítve, így bármikor levehető, lecserélhető.

Meg készítettem egy mini, illatos adventi koszorút is, melyen éjfél után meggyújtottuk az első gyertyát, erről kép majd talán holnap, mert bent hagytam a művházban, hogy ott is legyen az asztalomon valami dísz, így advent idején. Boldog várakozást mindenkinek!

Share on Facebook