Archive for szeptember, 2008

Esti apróságok

2008. szeptember 16. kedd
Mostanában esténként mindig varrogatok valamit, határozottan jót tesz a lelkemnek – ugyan vannak nagyobb lélegzetvételű terveim is, egyelőre ennyire futja/futotta. Nagyon hülye ez a hónap (is) a gályahelyen…
Apránként bővítgetem a varrósarok lakóit, a kismillió ollónak is illett már egyenruhát varrni, ilyenek lettek. A pici hímzett virágos az akkora, hogy a darus kisolló épp elfér benne.

Egy rokonnak e hónapban van születés- és névnapja, neki varrtam ezt a virágos “képeslapot”. A mérete akkora, mint egy hagyományos képeslapnak, a hátoldala műszaki rajzlap, kiválóan lehetett rá írni.
Egy francia oldalon akadtam rá erre a szabásmintára – a nyáron kaptam egy nagy rakat függönymaradékot, így abban a luxusban lehetett része az üvegnek, hogy taftból kapott mellényt. :-) Régebben készítettem már több hasonlót, de azok filcből voltak.
Share on Facebook

Zipp-it táska

2008. szeptember 9. kedd

Régóta szemeztem már kdatta zipp-it táskájával, de méterben kapható cippzár híján nem tudtam megvalósítani az ötletet.

Hogy valami egyéb plusz is legyen abban, hogy ismét továbbképzésen voltam (mielőtt az erre felhatalmazottak megtennék a régebben kért sejhajon-billentést közlöm, hogy nem önként tereltem magam a tananyag felé…), a képzés helyszíne és a vasútállomás közötti útszakaszon sétálva belebotlottam egy cipészkellékeket árusító boltba (mindez Szolnokon történt), ahol a kirakatban több színben vigyorgott velem szembe a sok cippzár, nem lehetett nem bemenni! :-)
Azt hiszem a következő alkalmakra (még háromszor kell mennem) összegyűjtöm, hogy mi minden “nélkülözhetetlen” onnan (könyvsarok, karabíner, Columbus festék stb.) és nagybevásárlást tartok. ;-)

Ezt a kis szöszmösztartót még a múlt héten varrtam, de mindeddig elfelejtettem megmutatni, a varrósarkom újabb lakója. A nagyobbik párna cca. 10×10 cm-es és rizzsel van töltve, a kisebbik kb. 6×6 cm-es, maga a zsákrész pedig kb. 16×20 cm-es és két réteg uzsonnászacskóval van bélelve.
Ugyan a Bűvössárkány ruháját még tavaly varrtam, ide csak emlékeztetőnek rakom be, hogy miért is ebből az anyagból készítettem a szöszmösztartót.
Share on Facebook

Kedvenc évszakom

2008. szeptember 4. csütörtök

S nem csak azért, mert az öregedésnapom is ősszel van, hanem imádom a színeket, a levegőt, mindent, még az esőt és a ködöt is. ;-)

Az elmúlt napokban csak varrogattam, régi, “bedöglött” cuccokat fejeztem be, a varrósarokba varrtam még ezt-azt (képek ezekről később), de tegnap beállt a fejemben egy kép, hogy márpedig nekem kell egy ilyen terítő a konyha+étkező asztalára, így hát izibe’ neki is fogtam, éjjel fél 2-kor már kész is voltam. ;-)
A fed- és a hátlap között nincs semmi, a hátlap kivitelezése vastagabb molinóból történt – a levelek erezete szabad gépi tűzéssel készült színátmenetes cérnával, de a közelebbi képen azt hiszem ez elég jól látszik.
A két edényfogó pedig azért készült, mert ezen próbáltam ki a mintát. :-)
Share on Facebook