filagória

A pad, s az ő párnája

2012. augusztus 12. vasárnap

Mert ugye van a filagória, s most már van neki ládafia is. Újrahasznosított, hisz MrCic gyártotta valaha szebb időket látott polcból.  Funkcióját tekintve kétfunkciós – egyrészt tároló, másrészt ülőke. S ha már ülőke, akkor mi sem természetesebb, mint a személyre padra szabott ülőpárna.

Share on Facebook

“Üvegszemek”

2011. augusztus 24. szerda

Mint azt már említettem volt a filagóriás bejegyzésben, (egyik) feladatom volt még, hogy a tornáclécekbe felsőmaróval készített lyukakba üveget fessek némi plusz vizuális élmény reményében. :-)

Jelentem, elkészültek! – MrCic a helyükre is tette annak rendje és módja szerint, s nem maradt más hátra, mint gyönyörködni a látványban. :-D

Share on Facebook

Filagória, vagy amit akartok

2011. augusztus 22. hétfő

Számtalan megnevezés létezik rá, mi ezt használjuk. De hallottam/olvastam már a kerti pavilont, nyárikert, pergola stb. kifejezéseket is, Csíkszentkirály környékén pl. úgy hívják, hogy bömbölde. :-)
Szerintem több mint 10 éve kezdtem folyamatosan mantrázni MrCicnek, hogy kellene nekünk egy ilyen ;-) , aztán idén eljött az ideje ennek is. :-)

Anyaga gyergyói fenyő, egyes gerendák közel 150 évesek (egy gyergyói iskola tetőterében voltak tartógerendák fénykorukban), a padlója pedig vörösfenyő. Egyébként a munka oroszlánrésze sógorom keze munkáját dicséri, a tornáclécek és a kopjafa faragása is.

A mindennapi kinti szuttyogásokon túl isteni hely kerti partikhoz (a kialakított tűzrakó hely sincs messze), de a beszerelt gázrezsónak köszönhetően az idei befőzéseket is ott bonyolítottam, így a majomérlelő melegben nem fűtöttem az amúgy hűvös konyhát.

S hát ami még külön előny – mivel van kint áram, a varrógép is hátraköltöztethető nagyobb volumenű munkák alkalmával (a napokban sor is kerül rá, mivel az új székekre magastámlás ülőpárnákat tervezek készíteni, s azt a helyszínen alkotom majd meg, no meg ha blogolni támad kedvem kávézás/varrás/kinti ücsörgés közben, azt is meg tudom valósítani. De nem titkolt szándékom a háztáji jellegű “varrjunk a szabadban” akció sem. ;-)
Úgyhogy most örömködés van a házunk táján! :-D

No de vannak még apró restanciák a szépítgetés rögös útján – pl. a bejárattól jobbra és balra levő tornácléceken levő “szemekbe” üveget festeni (egy részük már kész van), a fentebb említett párnákat megvarrni, a gázpalackra valami “malaclopót” varrni szépítéseltakar-célzattal stb.

A képre kattintva egy kisebb galéria nyílik.

Share on Facebook