tábor

Foltvarró tábor-Karcag

2012. május 10. csütörtök

Azok kedvéért, akik még nem jártak Karcagon táborban – ezért elérhetőség híján nem kaptak értesítést a táborról -, és még nincs programjuk a nyárra, akkor íme egy soha vissza nem térő alkalom. :-)

Időpont: 2012. július 18-21.

Programok

 •1. nap: 2012. július 18. (szerda): Táskavarrás 
Szakmai vezető: Reiner Rita
 •2. nap: 2012. július 19. (csütörtök): Textilékszerek készítése
Szakmai vezető: Juhász Zoltánné Anikó
 •3. nap: 2012. július 20. (péntek): Táskába való kiegészítők + meglepetéstechnika 
Szakmai vezető: Oláhné Szente Györgyi 
• 4. nap: 2012. július 21. (szombat): Ötletbörze
Szakmai vezető: Bárki, aki szeretne másokkal ötleteket, mintákat, praktikus fogásokat megosztani. Nem előadásszerűen, hanem kis munkacsoportokban. Eddig minden évben nagy sikere volt! :-)

A jelentkezési lapon ne tévesszen meg senki a hétfő-keddre hirdetett program! Itt már nem reklámozom, akkorra ugyanis már teltház van, oda nem tudunk fogadni több jelentkezést. A megértést köszönjük!

Kérésre elküldöm a részletes tájékoztatót bárkinek, a jelentkezési lap innen letölthető, mely visszaküldhető a munkahelyi e-mail címemre.

Jelentkezési lap_2012

Share on Facebook

Csanaki élmények 2011.

2011. augusztus 22. hétfő

Mondtam már, hogy szeretek Ménfőcsanakon táborozni? Már vagy ezerszer, de nem győzöm elégszer hangsúlyozni. :-)
Hogy miért is? Mert a karcagi után van időben, s én mást se teszek csak varrok és varrok, meg jókat bandázunk – nagyjából kiszámoltuk Évivel a hazafelé vezető úton, hogy összesen kb. 15 órát aludtunk egész héten. Persze ha kötelező munkáról lenne szó biztos nem bírtuk volna de így, hogy “csak” varrtunk, így mindjárt más, ;-) Egy kicsit olyanok voltunk mint Mazsola az esőben való turkálással. :-D

Nagyon jó társaság verődött össze idén is, külön emeli a társaság fényét az “Óvónéni Kommandó“, innen is csókoltatom őket! :-)

Még a tábor előtt összedobtam magamnak egy kék színvilágú táskát, mert ilyenem még nem volt, s a farmerszoknyával és a farmer-halásznadrággal tökéletes párosítás.
Még júliusban szert tettem egy íves vonalzóra Gáboréktól, az abban található minta inspirált, persze messze nem olyan lett a táska, csak hasonló. De ezt hiszem, pont ez a lényeg! :-)

Naturitával nekivágtunk a nagy útnak, útközben begyűjtöttük Évit is, talán mondanom sem kell, hogy mennyire volt megpakolva az autó, amikor három foltvarró elmegy táborozni egy hétre. :-D :-D

Első nap Évi crazy-t oktatott, a másnapi doboztetőt készítették elő. Én közben renitenskedtem, mondván itthon előre dolgoztam a feladattal, akkor fejeztem be az előző bejegyzésben mutatott passziánsz képet, no meg bandáztam. :-)

Második nap kerültem sorra én az oktatással, tavaly nagy népszerűségnek örvendett sokak körében a dáliás varródobozom, ezért ezt kérték tananyagnak. A tábort megelőző héten másból sem álltak a szabad perceim, mint az egységcsomagok összeállításával. Nem kis időbe s energiába került mire kiszabtam szürkelemezből a 22 résztvevő számára az alkatrészeket, de a végeredmény kárpótolt minden vízhólyagért. :-) Meg közben elkészítettem egy újabb mintadarabot is:

 Nézzétek milyen sok szép doboz készült!

Utána napon Boszi következett szeminol-variációkkal. Nem is én lettem volna, ha nem bonyolítom meg az életem egy kis minta átalakítással, meg persze nem is azt a táskát varrtam ami a feladat volt, de elégedett vagyok magammal, mert végre készítettem egy új tolltartót is a régi helyett, melyről már a cipzár húzókáját helyettesítő gemkapocs is rég letörött. ;-)

Aztán még varrtunk Méhike-féle filcbabát is, de ő még csak félkész állapotban van, így várat magára a mutogatás.

Ja, s majd’ elfelejtem! Egyik nap kipróbálhattuk a kosárfonást telefonkönyvből. Hááát, meg kell mondjam, nagyon tetszik a technika is, meg a végeredmény is! :-)

 

Share on Facebook

Karcagi tábor 2011.

2011. augusztus 22. hétfő

Immáron XII. alkalommal került megrendezésre Karcagon a foltvarró tábor, ebből az idei volt a 6. alkalom, hogy én voltam az illetékeselvtárs(nő), akit szidni lehet minden rosszért. :-)  Talán nem túl nagyképűség kijelenteni, hogy elég jól összejött az idei is, bár ahol közel 70 nő van egy rakáson, ott bizony vannak súrlódások. ;-)

Idén is volt egy olyan momentuma a hétnek amiről úgy érzem, hogy nincs jó döntés… a tomboláról van szó. Tavaly jó pár ember mornyogott, hogy hiába szerepelt a kiírásban, hogy csak olyan tárgyak kerüljenek be a kisorsolandók közé, amelyek azért a vállalható kategóriába esnek, mégis voltak igen csak kifogásolható minőségben (vagy anyagból) elkészített varrományok. Így aki olyat kapott, utólag nekem nemtetszésének adott hangot – tegyük hozzá, jogosan! Volt olyan is, aki látta a már beadott tárgyakat és azt mondta, ő inkább ne kapjon semmit, de nem is ad be semmit. Az ő döntése, ezt is el kell fogadni.
Gondoltam egy merészet, idén kimaradt a tombola – erre fel most a társaság másik fele mornyogott. :-) Tessék mondani, akkor most hogy is legyen??? :-) Nem kell rá reflektálni, csak úgy kiírtam magamból, majd az idő meghozza a (talán) jó döntést. :-)

Lássuk inkább az idei év programjait!

Hétfőn-kedden a ráhangoló táborban Évi tanított, varrógép körüli apróságok címen hirdettük meg. De ha jól belegondolunk, minden ez, csak nem apróság! :-) Készült varrógéptakaró, vágólapnak táska, mely egyben vasalólapként is funkcionál (szigorúan vágólap nélkül!!!), asztali szöszmösztartó.

A fennmaradó három napon szerdától-péntekig (a szombat idén is az ötletbörze jegyében zajlott) volt passziánsz-technika Fodor Évával, crazy hímzéssel díszített kistáska ugyancsak Évivel, valamint városépítés Szente Györgyivel.

Az egész napi rohangászás és szervezkedés után esténként én is le tudtam ülni varrogatni, persze semmivel nem készültem el teljesen. Volt amit itthon befejeztem, volt amit Csanakon, de amint elkészülnek, mutatom. :-)
A ráhangoló táborban (+itthon) készült motyók:

Nem tudom mi van velem  (vagyis tudom, örexem! :-D ), de mostanában egyre több mindenem lila, pedig régebben kifejezetten ódzkodtam ettől a színtől. :-)

A passziánszomat megvarrtam még itt, azonban a keretezés-tűzés-hátlapozás szentháromságra már csak Ménfőcsanakon került sor. S itt ragadom meg az alkalmat, hogy a végre hazakerült tavalyi lellei passziánsz képemet is megmutassam saját fotóként, ne csak katalógusból szkenneltként.

Karcagon varrt, ún. négyblokkos:

Balatonlellén varrt, ún. kilencblokkos:

A crazy hímzésű kistáskára még fel kell gyógyítani a fület, addig nem nagyon van miért mutogatni, a városról nem is beszélve! :-) Utóbbinak az az oka, hogy bár nagyon tetszik a technika, meg ahány készítő annyi hangulat (sőt, egy foltvarró sem készít két egyforma várost), de nem akartam a századik “egyforma” várost összeeszkábálni.
Tudjátok, hogy én szeretem a kihívásokat, így mivel előre elterveztem, hogy hova fog kerülni, ezért a mérete is adott volt, egészen pontosan 120×55 cm-es lesz. Szeretném a 40. szülinapomig befejezni, de addig sajnos már nem sok van hátra, úgyhogy nagyon bele kellene húznom. ;-)

Share on Facebook

XII. Foltvarró tábor Karcagon

2011. április 7. csütörtök

Amilyen gyorsan rohan az idő, nemsoká elérkezünk július második feléhez, ami immáron két tucat éve többek között a karcagi tábor időpontja is. Előzetes tudnivalók:

Ráhangoló tábor
Időpont: 2011. július 18-19.

A két napos ráhangoló tábor nem csak a kezdőknek szól, de természetesen őket is nagy szeretettel várjuk, a sikerélmény garantált! :-)

Program
1-2. nap: 2011. július 18-19. (hétfő-kedd): Varrógép körüli „foltos dolgok” + apróságok
Szakmai vezető: Kacsuk Éva

Haladó tábor
Időpont: 2011. július 20-21-22-23.

A tábor időtartama 3+1 nap, azaz 3 önálló programmal, plusz egy nap (szombat) Ötletbörze.

A haladó tábor első napja július 20-a, szerda. Akik nem vesznek részt a ráhangoló táborban, de – távolság, illetve egyéb okok miatt – július 19-én érkeznének és kérnek szállást kérjük, jelezzék ez irányú igényüket a jelentkezési lapon!

Programok

1. nap: 2011. július 20. (szerda): Városépítés
Szakmai vezető: Oláhné Szente Györgyi

2. nap: 2011. július 21. (csütörtök): Passziánsz technika
Szakmai vezető: Fodor Éva

3. nap: 2011. július 22. (péntek): Táskavarrás- és díszítés crazy technikával+hímzéssel
Szakmai vezető: Kacsuk Éva

4. nap: 2011. július 23. (szombat): Ötletbörze
Szakmai vezető: Bárki, aki szeretne másokkal ötleteket, mintákat, praktikus fogásokat megosztani. Nem előadásszerűen, hanem kis munkacsoportokban. Eddig minden évben nagy sikere volt!

A táborra való jelentkezés variációs lehetőségei:

- jelentkezés csak a ráhangoló táborra;
- jelentkezés csak a haladó táborra;
- jelentkezés mindkettőre (a kettő együtt kedvezményes)

A tábor költségei

Részvételi díj ráhangoló táborra: 3.000,- Ft/fő/2 nap
Részvételi díj haladó táborra: 6.000,- Ft/fő/4 nap
Két tábor együtt: 8.500,- Ft/fő/6 nap
Szállás: 1.600,- Ft/fő/nap (az összeg tartalmazza az IFA-t is)
Reggeli: 250,- Ft/fő/nap
Ebéd: 750,- Ft/fő/nap
Vacsora: 450,- ­Ft/fő/nap

A táborra jelentkezni a letölthető jelentkezési lapon lehet, mely visszaküldhető postai úton a Déryné Művelődési és Ifjúsági Központ címére, faxon, vagy nekem e-mailben. A jelentkezési lap letölthető innen.

Jelentkezési határidő: 2011. május 20. (péntek)
A jelentkezéseket érkezés sorrendjében tudjuk fogadni.
Ráhangoló táborra maximum 30-, haladóra maximum 70 fő jelentkezését tudjuk fogadni.
A jelentkezés sorrendjében postázzuk a csekket a befizetendő összeggel, valamint a részletes tudnivalókat az anyagszükségletekkel együtt. A befizetés végső határideje 2011. június 30.

Kérjük, hogy aki a számlát nem a saját nevére szeretné kiállíttatni adja meg a pontos adatokat, mert a számlán a későbbiekben nem áll módunkban változtatni!

Bármi egyéb kérdés van, bátran keressetek! :-)

Share on Facebook

UFO létszámcsökkentés = újabb apróságok

2010. augusztus 29. vasárnap

Az egy dolog, hogy egy táborban mindig tanul az ember lyánya sok okosságot és újdonságot, de bizony ez azzal (is) jár, hogy az UFOk száma menthetetlenül gyarapszik. Na mármost, ha a földi halandó van olyan szerencsés, hogy négy táborban is részt vehet elkerülhetetlen, hogy a táborok számával exponenciálisan növekedve ne gyarapodjanak ezek a kis mocskok. ;-)
A csanaki táborban gyártottam a hat gyors-ananászblokkot azzal a nem titkolt szándékkal, hogy alkalmasint füzetborítót díszítsenek, így az egyik már át is lényegült. :-)
A borítóban semmi extra nincs, csak tűzve van, a belső bújtatót sem szegtem el külön, csak kifordítottam és színátmenetes cérnával egy sor dísztűzést alkalmaztam.
Még a karcagi táborban kezdtem el ezt az Évi által tanított neszesszert, aminek tkp. csak annyi híja volt, hogy a belső varrásráhagyásokat ferdepánttal elszegjem. Ezennel jelentem kedves tanító néni – ha erre járnál mostanság -, hogy befejeztem, használható állapotban van abármitartó. :-)

Régi tervem volt, hogy a fürdőben használt zsebkendősdoboz-huzatot lecseréljem valami vizes motívumosra, most jött el az ideje annak is. Ennél a doboznál is a cafatos technikát alkalmaztam azzal a különbséggel, hogy nem vízben oldható flízt és nem hőlégfúvóra eltűnő uzsonnás zacskót használtam, hanem leheletvékony ezüstös árnyalatú organzát. Ez maradt is a cafatokon tűzés után, így mind a halnak, mind a tengeri csillag motívumnak olyan a felülete első ránézésre, mintha víztől csillognának.
(sajnos ez a képen nem jön át annyira, fotózásból igen csak gyenge lábakon állok)

Share on Facebook

Csanaki élménybeszámoló – 2010.

2010. augusztus 21. szombat

Nagy örömömre szolgált, hogy idén is eljuthattam a Méhike által szervezett ménfőcsanaki táborba. De nem csak, hogy egyszerűen eljuthattam, hanem még oktatni is felkértek, ez külön megtiszteltetés volt, remélem nem okoztam csalódást. :-)
No de vegyük szépen sorba, hogy mi minden történt azon a héten.

1. nap
Hétfőn fél 6-kor felkerekedtünk Naturitával, hogy meghódítsuk a nyugati végeket, alig pár perccel Márti órakezdése után már be is futottunk. Márti régi, hagyományosan kézzel varró technikákkal ismertetett meg bennünket, kicsit másképp. Így aztán géppel varrtunk nagymama virágoskertjét, almacsutkát, részeg ember lépéseit, drezdai tányért, s volt aki eljegyzési gyűrűt is varrt.
Hogy mi lesz belőlük még nem tudom, eddig egyedül a drezdai tányért “használtam fel”, abból még a táborban varrtam egy táskát.
Ahhoz képest, hogy gyorstechnikának volt titulálva, még éjszaka is ezzel molyoltunk, de ez szerintem így van rendjén egy táborban! :-)


2. nap
Gabicza tanította a konzervdoboz bevonást nagyon profi módon, nem ám csak belegyűrjük a bélést a belsejébe és ott egye meg a fene, hanem szépen, dobozhoz simulóan. Nagyon tetszik a módszer, azt hiszem fogom még alkalmazni. A minap is “véletlenül” kiürült egy újabb konzerv itthon. ;-)
Meg még tanultunk tőle egy gyors ananászblokkot is, amit nem papírra kell varrni, hanem csak úgy, gyorsan le is gyártottam belőle 6 blokkot, a terv már fejben kész, hogy mire fogom felhasználni! :-)
A doboz huzata azért pont ilyen színű, hogy passzoljon a varrósarokba, hisz mégis csak itt fog lakni. :-) A hímzett virágokért külön köszönet Naturitának! :-)


3. nap
A 3. napon következtem én, a körbargello technika ismertetésévél. Én is (majdnem) gyorstechnikának tituláltam, aztán itt is volt némi elmolyolás, bár a táborlakók szerint hajcsár-tanító néni voltam ;-) , de szerintem senki nem bánta oly nagyon, hisz szinte mindenki teljesen készre fejezte a karácsonyfatalp-takarót/kerek asztalterítőt.
Külön öröm volt számomra, hogy még a Táborvezető Asszony :-) is varrt, sőt még Lonci is. :-)

Amiket én vittem mintadarabnak:
A sok gyönyörűség, ami ezen a napon született a szorgos varrók keze alatt:
4. nap
Évi következett a cafatos technikával, amiről Juhizs is beszámolt a napokban blogjában. Ismét narancssárga árnyalatban kellettgondolkodnom, mert bár a lakás számtalan zugában van zsebkendősdoboz-huzat, a varrószobában még nem volt, EZIDÁIG. :-) Ez tulajdonképp egyetlen doboz, csak mind a 4 oldala kicsit más.
5. nap
Lonci ismertette a társasággal a ferdén szabott görög mintát – ezt módomban állt volna Tihanyban is elsajátítani, de ott épp akkor egy másik tanfolyamon voltam, így nekiestem ennek is, itthonra már csak a keretezés maradt, nemrég fejeztem be ezt is.
Nincs olyan messze már a karácsony, mint amilyennek először tűnik, úgyhogy karácsonyi mintás anyagokból varrtam.
Nagyon nagy köszönet a szervezésért, isteni tábor volt, fantasztikusan éreztem magam. Ehhez az érzéshez persze nagyban hozzájárult az is, hogy nagyon jó társaság volt, valahogy meg sem kottyant a napi, mindössze 3-4 órás alvás. :-)

Persze a tábor előtt sem tétlenkedtem nagyon, elkészültem egy régóta vágyott vasalólappal is, vagy ezer éve hevertek ezek az UFO-blokkok egy kosár mélyén, most megkapták méltó helyüket. A vasalólap mérete kb. 60 x 80 cm, teflonos vasalódeszka-huzat az egyik oldala, a másik pedig blokkokból varrt és kukacolt. A belseje deszkára való filcbetét, plusz még egy réteg vastag molinó. Feltekerhető, összeköthető, így kis helyet foglal.

Ja, s még egy aprósággal bővült a varrósarki lakók száma, a szék karfájára készítettem egy le-fel patentolható zsebet, hogy ha varrás közben hirtelen el kell rejteni valami eszközt lehetőleg úgy, hogy bármikor azonnal kéznél legyen s ne kelljen hosszú percekig keresni, hát ide bele lehessen pottyantani.
Hirtelen ennyi egy szuszra. :-)

Share on Facebook

Lellei UFO-leépítés

2010. augusztus 6. péntek

Mint azt már említettem volt egy pár nappal ezelőtti bejegyzésben, Balatonlellén tanultuk többek között a fonalas felületdíszítést és a tűfestést is.
A fonalasomnak annyi híja volt csak, hogy hátlapozni kellett, plusz a tubust felvarrni. Ezt bonyolítottam egy kicsit azzal, hogy paszpólt készítettem a széléhez – ha már vettem a Gáboréknál a kéderező talpat (szerintem sokkal szebbet lehet vele készíteni, mint a cipzárvarróval).

A tűfestett madaras képnél pedig csak a tubus alsó szélének rögzítése hiányzott.
Arccal a következő feladat elé! :-)

Share on Facebook

Táborok éve…

2010. július 31. szombat

…nekem ez az idei, de ez nem panasz, SŐT! :-)
Valahogy úgy jártam idén, mint a síró nyuszika, amikor tegnapelőtt is meg tegnap is a folyóparton járt, meg most is oda siet. :-) br /De, hogy milyen meggondolások alapján sikerül pont a dunántúli táborokat kipécéznem, hát ne firtassa senki. :-)

Kezdődött áprilisban a tihanyi táborral, ahol is rengeteg mindent tanultunk, lassan már fel sem tudom sorolni, hogy mi mindent. Így jár, aki nem írja a blogját rendszeresen, s lassan de biztosan 40 felé közeledve bizony már a meszesedés rögös útjára lép. :-) Volt táskavarrás, görög csíktechnika, zsugorkázás, textilékszer, 4 különböző neszesszer ugyanazon alapból kiindulva stb. Sajnos még szinte mindenem félkész állapotban van, de amint elkészülök, mutatom.

Júniusban Balatonlellén voltam, ott megtanulhattuk a passziánsz-technikát Szánky Judittól, kipróbálhatta ki-ki a saját gépén a tűfestést a Zsuzsa instrukciói alapján, gyorsrozsdáztunk és színkiszedtünk a Ildivel, részt vettünk a lellei Dorkas Folton Folt Klubbal a “Varrjunk a szabadban SziZsu pedig megmutatta nekünk, hogy hogyan lehet szabályos spirál alakban fonalakkal díszíteni a quiltünket. A legtöbb (majdnem) kész dologgal ebből a táborból sikerült hazajönnöm, azonban a fotókészítés még várat magára. Éjszakába nyúlóan varrtunk, piszkosul élveztem azt a 4 napot.
Az időjárás másokhoz kevésbé, hozzám viszont annál kegyesebb volt, ugyanis én valahol 20 fok körül érzem magam a legjobban, s ez ezen a héten adott volt. A Balatonban való fürdőzés elmaradt, lévén szinte állandóan valamilyen riasztás volt érvényben, csak a lábamat sikerült bevizeznem, ha már egyszer arra jártam.
A lellei tábor örök érvényű tanulsága: körkéssel nem szabad citromot vágni! ;-)

Júliusban volt a karcagi tábor, ez legalább helyben volt, de hát ugye az elsősorban nekem munka, pontosabban több hónapos előmunkálatok után a tetőzés. :-) Talán szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy az idei nagyon jól sikerül, a Marikánál van napi rendszerességgel beszámoló, de olvashattok saját benyomásokról több résztvevőnél is. Ha majd egyszer nem éjfél körül ülök neki blogot írni, akkor megpróbálom a teljesség igény nélkül összeszedni, hogy ki mindenki számolt be a táborról részleteiben. :-)
Volt táskavarrás Györgyivel, úti varróstáska gyűrűs mappából, valamint sashiko-mintával díszített neszesszer és könyvborító Évivel, korak-technika Gaudiné Marikával, szombaton pedig a tavalyihoz hasonló ötletbörze.
Az árusok közül itt volt az Ili Textilház Martfűről, két nap is itt volt Szép Gábor a kütyüjeivel és varrógépszelídítő tehetségével a foltvarró lányok-asszonyok nagy-nagy örömére, s legnagyobb örömünkre a “Hunyadis fiúk” is elfogadták meghívásunkat, s hozták a szebbnél szebb anyagaikat. Hogy a foltvarrós férjek hogyan fogadták utólag a feleségek pénztárcaürítési akcióit, lapzártánkig nem érkezett hír. ;-)

Augusztusban pedig Ménfőcsanakra sietek, ahol átesek a tűzkeresztségen, ugyanis felkértek oktatni. A körbargello technikát fogom körbejárni, hogy stílusos legyek. :-) A majdani eredményről a későbbiekben fogok beszámolni.

Dióhéjban ennyi.

Share on Facebook

Csanaki élménybeszámoló

2009. augusztus 16. vasárnap

Mint az előző bejegyzésemben írtam, végre-valahára eljutottam én is egy más táborba – nevezetesen Győr-Ménfőcsanakra s túlzás nélkül állíthatom, hogy kimondhatatlanul jól éreztem magam. Hogy a környezetem mennyire viselt el, erről csak ők tudnának mesélni. :-) :-) :-) Évivel, mint az igazi renitens diákok, az első padban ültünk – szerintem kellőképp rászolgáltunk a jelzőnkre. :-D
Méhikének köszönet a kiváló szervezésért, meg minden ott nyújtott dolgokért!

Első nap (vasárnap) szabad gépi tűzés volt a műsor Mártival – no én már itt kezdtem a randalírt, nekifogtam táskát varrni, amihez a gépi tűzést a steppelés jelentette, amit viszont eléggé rühellek, de valahogy ez a táska ezt követelte meg… Szenvedtem is vele rendesen, már mindenki a nyűglődésemen nevetett, de aztán egyszer csak a végére értem. Éjjel 3-kor már az “ahogy én steppelek, nem steppel úgy senki” sakál-vokált nyomattam. :-) De sajnos belém fojtották a művészetet meg a varrást, takarodót fújtak nekem. :-) Vasárnap még mindeközben Metyi segítségével mikróban festettünk. Azt viszont piszkosul élveztem! ;-) Alig vártam, hogy száradjanak a cuccok (amit persze nem annyira akartak, mert odakint szakadt az eső, ergo igen csak párás volt a levegő). De micsoda szerencse, hogy a Simon úr-féle selyemmolinót erős-nyirkosan kell vasalni… ;-)

Hétfőn Évi tanította az atarashit, ott már nem különcködtem annyit, azaz a napi programot (is) varrtam. Csak egy kicsit hajlottam el, azaz nem egészen úgy varrtam ahogy mondta (kicsit megcifráztam a dolgokat), így mindjárt meg is gyűlt velem a baja. :-) Közben a hétfői nap végére a vasárnap elkezdett táskát sikerült befejeznem, meg az atarashis táskával is eljutottam odáig, hogy itthon már egyedül is menni fog.

Kedden következett az íves varrás Gizellával, azzal is elmolyoltam – a fedlap kész, már “csak” tűzni és hátlapozni kell. Utóbbi két munkáról nem mutatok félkész képet, majd ha befejeztem őket, a többiek pedig alant láthatók. Sajnos kedd este haza kellett indulnunk, mert Évi másnap ment dolgozóba, de milyen nagy szerencse, hogy délutános volt, így délelőtt még el tudtunk haladni a Kondorosi útra a rövidáru-kiárusításra. Nem hoztunk szégyent magunkra, a szakvezetés által elvárt mennyiségre ruháztunk be. ;-) Amire én elsősorban utaztam, az a cipzár és a varrócérna. Még nyitva vannak, mindenkinek bátran ajánlom!!!

Nyeregtáska

A táska 100 %-os mivoltához hiányzik még a mágneszár, valamint a vállra akasztható hosszú fül, de már mutogathatónak ítéltem meg. :-) Egyik oldali zsebében van egy félköríves-, valamint egy kisebb téglalap alakú belső zseb, a másik oldalon pedig egy telefontartó és egy karika, amibe a kulcsot lehet akasztani.

Festés eredménye
Felhasznált színek:

  • Bal felső kép balról-jobbra: csau-csau, korallpiros, rozsdabarna, drapp, négerbarna, khakyzöld, sötétzöld.
  • Jobb felső kép: sötét ciklámen első- és másodfestés.
  • Bal alsó kép: khakyzöld+korallpiros másodfestésének parféja.
  • Jobb alsó kép: a “pöttyös” alapja halványdrapp, melyre por alakban fújtunk festéket, a márványozott pedig a törlőruha, amelybe beletöröltem gumikesztyűt, fakanalat, asztalt borító nejlont, festékes edényt, majd az egészet megmikróztam a négerbarna másodfestésében.

Itthon aztán feltétlenül meg kellett varrnom nekem is egy biscornut, azaz szépen magyarul egy ollóőrt. S mi mást is ábrázolhatna életem első ollóőre, mint matská(ka)t? :-)

Share on Facebook

Személyes élmények a táborról

2009. július 28. kedd

Az eddigiekben beszámoltam a száraz tényekről némi képanyaggal színesítve. Megpróbáltam viszonylag érzelemmentesen vázolni az elmúlt 6 napot, most szólnék pár szót a saját szemszögemből is.
Azt már említettem, hogy sok év után ez volt az első olyan év, amikor ha csak két nap délutánján is, de le tudtam ülni varrogatni, sőt mi több, befejezett munkám is van. Persze a teljes igazság része, hogy a fedlappal előre dolgoztam, mert a kieső délelőttöket valahogy pótolni kellett. ;-) No meg aztán kellett nekem a tűzéssel sietni… kitaláltam egy tűzésformát, már az első pár blokknál látszott, hogy nem biztos, hogy ez így beválik de gondoltam, nehogy már a takaró legyen az erősebb. S lőn, mégis megtette a galád! :-| Így aztán du. fél 6-tól éjfélig fejtettem az addig levarrtakat – pontosabban fejtettük, mert Évi is besegített, így aztán éjfélre ‘már’ ki is bontottuk a nem odaillő varratokat. :-)
Végül is ilyen lett (szétnyitva, majd párna-halmazállapotban):

Közben még a tábor előtt készítettem egy demo-anyagot Évinek ami abból állt, hogy először csak két darabot varrtam egymás mellé, aztán megint kettőt stb., ergo folyamatában lehetett látni a blokk-készítést. Évi hálából végül összevarrta egy egésszé, tegnap este értem odáig, hogy béleljem, hátlapozzam, tűzzem, így újabb lakója lett a varrósarkomnak ülőpárna formájában.
Ami még érdekes momentum – Évi bejelentette, hogy aki kész lesz kedd estig, azok munkáit végig nézi és a neki legjobban tetszőt megjutalmazza. Persze ahány takaró, annyi féle, Évi nem tudott választani, így Fortunára bízta a dolgot. Az összes nevet beletette egy dobozba, pjulcsy (aki nem varrt takarót) látta el a húzó szerepét és valami csoda folytán az én nevem került kihúzásra, így gazdagabb lettem egy anyagcsomaggal. Köszönöm még egyszer! :-* – Fortuna Nagyasszonynak a szerencsét, Évinek a nyereményt. :-) Az alkotómunkából tulajdonképp csak ennyit tudok (egyelőre) felmutatni, no meg esetleg a pácolt képkeretemet tudnám prezentálni, de azon semmi különös látnivaló nincs. A Lone Starból pedig csak a sablonom van meg. :-) A munka oldaláról ennyit.

Nagyon tartottam ettől a tábortól, két okból kifolyólag is – az egyik a már említett gallyazás miatti áramszünet volt. Közel egy napos telefonálgatásom/veszekedésem/miazmásom volt abban, hogy a kihirdetett két napból “mindössze” egy nap legyen valamint, hogy sikerüljön generátort szerezni. S ugye ezekhez társult még az emberi tényező, hogy majd hogyan fogja ezt 65 nő fogadni. Meg kell mondjam, kellemes csalódás ért, mert viszonylag kevés zúgolódással sikerült abszolválni ezt a napot, örök hálám mindenkinek a kitartásért, türelemért, megértésért!!! Köszönöm, Lányok! :-* A másik ok a tavalyi vihar a biliben (topiktag vs. céhtag, céhes újság vs. tábor és előadói, egyesek bértollnoka(i) vs. én…) – részleteiben nem szeretnék belemenni, aki részese volt tudja miről beszélek, aki meg nem is hallott róla, annak legyen elég ennyi infó, nem kívánom a sebeket tépkedni…
Lehet, hogy csak én vagyok nagyon naív, de idén mintha nem lett volna mornyogás sem. Vagy csak nem jutott el a fülemig és később olvashatok róla? – de eddig úgy tűnik, hogy elég ha már az a bizonyos ember nincs itt és nincs is különösebb galiba.
ITT A PONT!

Köszönöm mindenkinek a részvételt, a jókedvet, a hangulatot, az oktatóknak a tanítást stb., azaz egy szóval MINDENT!

Share on Facebook